Els deu càrrecs públics vacunats irregularment

Nou alcaldes i un fiscal general van rebre la vacuna quan no els tocava.

Els 10 càrrecs públics vacunats irregularment
Els 10 càrrecs públics vacunats irregularment / À Punt NTC.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que dels 233 casos de vacunació investigats perquè "no s'ajusten als grups de risc corresponents a la primera etapa de la vacunació", 171 estaven justificats i els altres 62 casos s'analitzen amb detall.

A més, la consellera ha donat detalls dels casos dels 10 càrrecs públics que considera d'interés general "per la seua especial rellevància i transcendència", ja que es tracta de nou polítics i d'un fiscal general.

  • L’alcalde del Verger, Ximo Coll (PSOE), i l’alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives (PSOE), es van vacunar junts el 8 de gener al centre de salut del Verger, i els va administrar la vacuna el personal del centre. Es troba obert l’expedient de diligències prèvies per a arreplegar tota la informació sobre el personal que va intervindre en esta vacunació.
  • Cristina Morera (PSOE), regidora de Serveis Socials i Sanitat de Dénia, i alguns membres de la seua família, va ser vacunada el 12 de gener. En aquest cas també s’ha obert un expedient de diligències prèvies.
  • José Luis Costa Merino, fiscal en cap de Castelló de la Plana, va ser vacunat al centre de salut Nou d’Octubre, el 29 de gener. Els responsables de la vacunació en aquest cas són la coordinadora d’Infermeria d’Atenció Primària i un infermer. L’Hospital General de Castelló ha obert diligències prèvies.
  • Luis Rubio (PP), alcalde de Vilafermosa i administrador de la residència municipal, es va incloure ell mateix en la llista de persones que s’havien de vacunar, i va rebre la vacuna en aquesta mateixa residència. Hi ha un expedient informatiu obert a l’Hospital de Castelló.
  • Francisco López López (PSOE), alcalde de Rafelbunyol, va ser vacunat el 27 de desembre en la primera residència on es van administrar les vacunes. Se li va administrar una dosi de la vacuna que va sobrar en la primera jornada de vacunació. En aquest cas, Recursos Humans ha arxivat l’expedient pel que fa al personal de la Conselleria de Sanitat.
  • Bernabé Cano (PP), alcalde de la Nucia i diputat provincial, va ser vacunat en la residència Sabia, on es va presentar juntament amb el regidor de Sanitat, sense complir la normativa i sense aparéixer en cap llista.
  • José Galiano (PP), regidor de Sanitat d’Oriola, es va vacunar el 6 gener a la residència Las Espeñetas.
  • Juan Bautista Rosselló (PP), diputat provincial i responsable del centre de salut mental Doctor Esquerdo d’Alacant , va ser vacunat el 12 de gener en eixe mateix centre perquè estava inclòs en la llista de treballadors i residents facilitat per la Diputació d’Alacant, de la qual depén el centre. Se sospita que va ser ell mateix el que es va incloure en aquesta llista. En aquest cas, Recursos Humans ha arxivat l’expedient perquè cap professional de la Conselleria ha incomplit el protocol.
  • Ángel Ribes Bellés (PSOE), alcalde de Benlloc, també estava inclòs en la llista de persones que s'havien de vacunar que es va facilitar a Salut Pública. Per tant, el personal que el va vacunar tampoc va incórrer en cap falta. Ara s’investiga per què estava inclós en la llista. Aquest cas de vacuanació irregular no es coneixia fins ara.

També et pot interessar

stats