El fiscal dona suport a l'arxivament de la causa contra Oltra i demana desestimar els recursos

El Ministeri Públic constata que no observa "indicis de criminalitat" en cap dels investigats

Mónica Oltra en una imatge d'arxiu
Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia provincial dona suport a la decisió del jutjat d'instrucció número 15 de València d'arxivar la causa oberta contra l'exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i diversos dels seus col·laboradors en la Conselleria d'Igualtat per la suposada ocultació del cas d'abusos comés pel seu exmarit.

En un informe aportat al jutjat, el Ministeri Públic constata que no observa indicis de criminalitat en cap dels investigats.

Assenyala el fiscal que no existia, en el moment dels fets, un protocol d'actuació davant casos com este ni obligació de portar l'assumpte davant del Ministeri Públic directament, i considera que la víctima (que era menor en el moment dels abusos pels quals ha sigut condemnat l'exmarit d'Oltra) no va informar de possibles comportaments irregulars de les persones que la van atendre en un primer moment.

Sobre l'anàlisi dels correus que es van intercanviar els més estrets col·laboradors d'Oltra després del cas d'abusos, el Ministeri Públic insisteix que no han aportat cap informació rellevant.

El citat jutjat valencià va acordar el 2 d'abril el sobreseïment provisional de la causa oberta contra Oltra (per la qual va dimitir el 2022) i diversos dels seus col·laboradors, si bé les acusacions van presentar recursos en contra i serà l'Audiència Provincial la que resolga el fons d'este assumpte.

En un acte de 96 fulls, l'instructor, Vicente Ríos, va assenyalar que "no s'ha acreditat, ni tan sols al nivell propi dels indicis, que Oltra, ni qualsevol altra persona de la Conselleria, dirigira ordre, instrucció, consigna o cap indicació als investigats" en relació amb el cas del seu ex, Luis Ramírez, a la presó per abusos a una jove tutelada per la Generalitat, que era menor en el moment dels fets.

Afegia el jutge a l'abril que "tots i cadascun dels indicis que van fonamentar en el seu moment les imputacions judicials provisionals contra les persones investigades s'han esvaït per complet" en ser practicades totes les diligències necessàries per a determinar la naturalesa i circumstàncies dels fets investigats i pels quals Oltra, exdirigent de Compromís, va deixar el càrrec com a número dos del Consell presidit per Ximo Puig.

La investigació es va obrir contra un total de quinze persones i va estar centrada a esclarir si l'obertura d'un expedient administratiu sobre este assumpte va tindre el propòsit d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos.

La causa va tindre l'origen, una vegada finalitzat el procés contra l'exmarit d'Oltra, en les denúncies presentades per la menor, que està representada legalment per un històric dirigent d'España 2000, i amb Vox i Gobierna-te com a acusacions populars.

També et pot interessar

stats