El jutge rebutja suspendre l'ingrés a presó de l'exmarit de Mónica Oltra

Luis Eduardo Ramírez havia demanat aquesta mesura per l'ingrés previst per a aquest divendres 16 de febrer

Luis Eduardo Ramírez Icardi, segut davant el tribunal durant el juí
Luis Eduardo Ramírez Icardi davant el tribunal durant el juí / Europa Press

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de València ha rebutjat la petició de l'educador social Luis Eduardo Ramírez —que va estar casat amb l'exvicepresidenta del govern valencià Mónica Oltra— de suspendre la pena de presó mentre es resol el recurs al Constitucional. Per tant, haurà d'ingressar demà divendres a presó.

Ramírez va ser condemnat a cinc anys de presó per haver abusat sexualment i de forma continuada d'una menor d'edat quan era monitor en un centre de menors de la Generalitat. El Tribunal Suprem va confirmar recentment la condemna i es va tramitar el seu ingrés a la presó de Picassent (Horta Sud), inicialment previst per al dia 6 de febrer, encara que la seua lletrada va sol·licitar posposar-ho deu dies perquè tenia una cita mèdica el dia 15. Per aquesta raó, es va acordar finalment el divendres 16 com a data límit.

Aquesta setmana el condemnat havia demanat al tribunal que se suspenguera el seu ingrés a presó mentre es resolia el seu recurs al Tribunal Constitucional, però la seua proposta no ha comptat ni amb el suport del fiscal ni amb el de l'advocada de la víctima i, finalment, no ha prosperat.

De fet, l'advocada de la víctima, que era menor d'edat quan es van cometre els fets, va lamentar ahir "l'actitud injusta del condemnat, que va esperar fins a l'últim moment per a sol·licitar la suspensió de l'execució de la pena".

En un acte emés aquest dijous, la secció segona arreplega les al·legacions de les parts: van exposar que correspon al Constitucional decidir sobre la suspensió de la pena en cas de recurs d'empara i, per aquesta raó, demanen l'execució de la sentència. En conseqüència, la sala indica que no hi ha cabuda per a la petició de Ramírez, que haurà d'ingressar a presó demà divendres, encara que aquesta decisió no és ferma i contra ella cap recurs de súplica, a interposar en el termini de tres dies.

També et pot interessar

stats