Mónica Oltra reapareix en un acte de partit després de l'arxivament judicial

L'exvicepresidenta del Consell no ha intervingut en l'assemblea ni ha fet cap mena de declaració pública

Mónica Oltra reapareix en l'Assemblea General d'Iniciativa
11 de maig 2024 - 14:10 Actualitzat: 12 de maig 2024 - 10:34

L'exvicepresidenta del Consell i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra ha reaparegut, sense que estiguera previst en agenda, en un acte de partit este dissabte. Concretament, ho ha fet en l'Assemblea General que ha celebrat la seua formació, Iniciativa-Compromís, a l'auditori Antonio Cabeza de Paterna.

Oltra no ha intervingut en l'assemblea ni ha fet cap mena de declaració pública, però en el moment de la seua entrada a l'auditori l'acte s'ha interromput i els participants li han dedicat aplaudiments i una ovació que ella ha agraït col·locant la mà sobre el cor. Posteriorment, ha pujat a l'escenari per a saludar el portaveu d'Iniciativa, Alberto Ibáñez —que estava intervenint quan ha arribat— i els membres de les meses de l'assemblea i ha tornat a agrair les mostres de suport dels companys d'Iniciativa.

És la primera vegada que Oltra es deixa veure en un acte de partit després de dimitir com a vicepresidenta i consellera del Botànic, el juny del 2022. En les últimes setmanes s'havia especulat amb la reaparició d'Oltra en la primera plana de la vida política, fins i tot amb la seua possible candidatura per a les eleccions europees. Tot després que en abril s'arxivara provisionalment la causa oberta per les denúncies de l'extrema dreta sobre la seua vinculació amb una suposada investigació paral·lela de la Conselleria d'Igualtat en el cas dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada per la Generalitat.

Real: "No es va entendre políticament el que significava la dimissió d'Oltra"

Miquel Real, excap de gabinet de l'exvicepresidenta Mónica Oltra i un dels investigats del cas, també ha acudit a l'Assemblea General d'Iniciativa i ha valorat l'arxivament provisional d'esta causa, que es va fer públic a principis d'abril.

"És un claríssim cas de guerra bruta judicial i ha passat el que havia de passar, que s'ha acabat arxivant", ha manifestat Real. "És una mostra més de com grups d'extrema dreta utilitzen la justícia per a aconseguir per la porta falsa allò que no han aconseguit per la porta principal, que són les eleccions democràtiques", ha continuat.

"Allò va provocar una injusta dimissió de la vicepresidenta del Consell, que no va ser convenientment entesa ni defesa com calia", manté Real, i afig: "crec que políticament no es va entendre el que significava la dimissió d'Oltra".

També et pot interessar

stats