Feijóo i Casado dinen a Madrid quan es compleix un any de la crisi que va canviar la direcció del PP

Gènova reconeix que tenen una "relació fluida" i que la trobada s'emmarca en el respecte entre dos presidents del partit

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i l'anterior president del partit Pablo Casado, a l’eixida del restaurant
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i l'anterior president del partit Pablo Casado, a l’eixida del restaurant / Andrea Comas

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, i l'anterior president del partit Pablo Casado, han dinat junts aquest dimecres en un cèntric restaurant madrileny quan es compleix un any de la profunda crisi interna del Partit Popular que va acabar amb l'eixida del segon, segons ha confirmat la direcció nacional del partit.

Tots dos tenien pendent aquesta trobada, que havia sigut anul·lat en una ocasió anterior, però que finalment s'ha produït aquest 22 de febrer en un restaurant pròxim al Senat, atés que Feijóo participava després en les votacions de diverses mocions i la llei del sistema universitari. "La trobada estava prevista per a final d'any passat i va ser ajornada per motius d'agenda", han requerit fonts del partit, que han rebutjat que fora “secreta” perquè tots dos estaven en un restaurant.

Fonts pròximes a Feijóo coneixedores de la trobada han assenyalat que han conversat sobre com estaven tots dos i han afegit que el líder del PP ha vist bé a Casado, tant personalment com professionalment, sense que haja percebut la sensació que tinga ganes de tornar a la política. A més, les mateixes fonts han precisat que en el dinar han xarrat sobretot de temes d'actualitat i no sobre la possibilitat que Casado torne a participar en actes de partit. A Génova han recordat, en qualsevol cas, que correspon als candidats en cada territori organitzar la seua campanya en les eleccions del 28 de maig i amb quines persones volen comptar en els seus actes.

Així mateix, des del PP han subratllat, després de publicar-se fotografies de la trobada, que Feijóo i Casado tenen "una relació fluida" que han anat mantenint en el temps, i han afegit que en l'últim any "han compartit reflexions en diverses ocasions".

Casado es manté allunyat del focus mediàtic

Fa just un any va esclatar en el PP la guerra interna entre Casado i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que estava germinant-se des de feia mesos. En la matinada del 24 de febrer del 2022, el llavors líder del PP va acabar pactant la seua eixida amb els barons territorials.

Casado, que treballa ara en un fons en defensa, guarda silenci i no ha tingut cap intervenció pública des del Congrés de Sevilla d'abril de l'any passat, en el qual va ser triat Feijóo com a líder. "Ha refet la seua vida laboral, està allunyat de la política. Està tranquil", han indicat persones de la seua confiança. 

També et pot interessar

stats