El PP exhibeix a València una imatge d’unitat amb Feijóo, Aznar i Rajoy

Feijóo: "Quan un partit oblida el que va ser no trobarà el seu lloc per a situar-se en el present"

Mazón, Aznar, Feijoo, Català i Rajoy, aquest dissbte a València / Kai FORSTERLING
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de febrer 2023 - 19:23 Actualitzat: 04 de febrer 2023 - 21:15

L’actual president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, i els expresidents del govern espanyol José María Aznar i Mariano Rajoy han participat aquest dissabte en la 26a Intermunicipal del partit, que se celebra aquest cap de setmana a València. 

El líder de l’oposició ha agraït que per primera vegada en anys els expresidents hagen compartit escenari i siguen exemple d'"unitat i il·lusió", al mateix temps que s'ha compromés a seguir el seu llegat.

Entre els aplaudiments dels assistents a les al·lusions a la unitat, Feijóo ha destacat que el PP compta amb el talent present; amb la capacitat d'atraure persones que no estan en el projecte, com van fer tant Aznar com Rajoy; i una formació que valora també l'experiència.

"Quan un partit oblida el que va ser no trobarà el seu lloc per a situar-se en el present i sobretot estarà perdut per a assenyalar el present", ha argumentat el líder popular. 

Aznar: "València no ha de ser el residu d'un separatisme ridícul, sinó una part important d'una Espanya gran"

Aznar ha començat la seua intervenció referint-se a Feijóo com el futur president del govern d’Espanya i mostrant la seua alegria per estar a la ciutat de València. “València va ser part d’un gran projecte estratègic per a Espanya, que va ser un projecte d’èxit. I València ha de tornar a ser part d’eixe gran projecte estratègic per a Espanya. València no ha de ser el residu d’un separatisme ridícul, sinó que ha de ser una part important d’una Espanya gran, i això és el que jo desitge. I espere que això ho tornem a aconseguir", ha afirmat l’expresident del govern. 

Aznar ha posat el focus en la “continuïtat històrica d’Espanya” i ha mostrat el seu rebuig que es qüestione la “nació espanyola, la seua sobirania i integritat”. 

L’expresident del govern espanyol ha defensat que en aquest cicle electoral la novetat és que no es presenta el PSOE, sinó, sota la seua aparença “la coalició negativa de populistes d’extrema esquerra, de secessionistes, d’antics terroristes…”. 

Pel que fa a la llei coneguda com del “només sí és sí”, l’exlíder estatal ha retret les “lliçons de feminisme” d’un executiu que “reparteix polseres electròniques per a defendre [les dones] dels seus agressors posats en llibertat”. 

Aznar s'ha mostrat convençut que Feijóo iniciarà un "cercle virtuós que Espanya necessita". "Ha començat a Madrid, Castella i Lleó, Múrcia i Andalusia, i ara hem de reforçar-lo i avivar-lo, i continuar avançant", ha proclamat davant un auditori entregat.

Rajoy: "En aquests comicis es tria entre Frankensteien o el Partit Popular"

L’expresident Mariano Rajoy, per la seua part, ha assegurat aquest dissabte que els espanyols diran en les urnes el pròxim 28 de maig "què pensen d'aquest PSOE" i ha avisat que en aquests comicis es tria entre "Frankenstein o el Partit Popular". A més, ha posat en valor la unitat de PP al voltant d'Alberto Núñez Feijóo i ha subratllat que aquesta unitat i lleialtat han fet del PP el "principal partit d'Espanya", perquè aquesta és la seua "força". "Hui el PP es presenta davant la societat espanyola com un partit unit al voltant d'un líder polític", ha manifestat. 

Segons Rajoy “la majoria dels espanyols estan cansats d’ocurrències demagògiques i sectàries, i de la inutilitat d’alguns. Quants violadors s’han beneficiat de la incapacitat d’uns responsables polítics? Quants es beneficiaran en el futur de manera irremeiable fins que aproven la nova llei? I això si no aconsegueixen equivocar-se, que ja no entenem si es van equivocar o ho van fer a propòsit, perquè han reconegut que estaven prou advertits del que podia passar”. 

L'expresident del govern espanyol ha arrancat els aplaudiments de l'auditori quan ha confessat que molts encara troben a faltar l'“energia i vitalitat” de Barberá, que “va transformar” València i la va posar en el mapa. A la qual “van calumniar, van assetjar, van denunciar i li van amargar la vida injustament”, perquè no li podien guanyar en les urnes.

Rajoy ha afirmat que la seua “herència inesborrable” es veu en tota la ciutat, en l'"empremta generosa i alegre" d'una alcaldessa inoblidable, i ha demanat que quan Catalá siga alcaldessa, la figura de Barberá tinga “el reconeixement que mereix”, perquè és una causa “de les justes de veritat”.

També et pot interessar

stats