Feijóo carrega contra Sánchez per "usar" la causa palestina per a "tapar" la "corrupció de Moncloa"

El president espanyol retreu al PP que pose en marxa la "màquina del fang" per a amagar les fites econòmiques del país i "els governs de la vergonya amb Vox"

Feijóo, este dimecres en la sessió de control al govern espanyol al Congrés
Feijóo, este dimecres en la sessió de control al govern espanyol al Congrés / Mariscal (EFE)

Nou assalt al Congrés entre Sánchez i Feijóo amb la investigació judicial a Begoña Gómez, l'esposa del president espanyol, en el centre del debat. El líder del PP ha tractat de convertir, una altra vegada, la sessió de control setmanal al govern espanyol d'este dimecres en un monogràfic sobre esta causa oberta arran d'una denúncia presentada pel pseudosindicat d'extrema dreta Manos Limpias, basada en retalls de premsa i informacions que ja s'han demostrat falses, per presumptes delictes de corrupció i tràfic d'influències. La sessió, l'última abans de les eleccions europees del 9 de juny, ha sigut especialment tensa amb un encreuament entre els dos en què Feijóo, com a cap de l'oposició, ha acusat Sánchez d'"usar" el poble palestí per a "tapar" la "corrupció" del seu govern.

El líder popular ha obert el debat carregant contra Sánchez per haver mentit els espanyols, a parer seu, perquè ja sabia que la dona era tractada com a investigada en el jutjat que va obrir diligències en contra d'ella quan va escriure aquella carta a la ciutadania en la qual es prenia cinc dies per a reflexionar sobre la continuïtat en el càrrec: "Vosté ho sabia tot i ho va tapar. No se n'anava a reflexionar, sinó a preparar la defensa". "La Moncloa està investigada per corrupció. Faça el que ha de fer: pose fi a açò, no es pot continuar així", li ha amollat tot seguit Feijóo, que també ha usat la intervenció per a denunciar el cas Koldo i parlar d'arreglaments en contractes públics.

Unes acusacions que el cap ha replicat amb contundència i una idea repetida diverses vegades: "Fang, fang i més fang, senyor Feijóo. Tot és fang". De nou, ha tornat a acusar el PP de posar en marxa "la màquina de fang" en connivència amb la ultradreta per a amagar les fites econòmiques del país, com les dades d'ocupació o la baixada de la inflació, i "els governs de la vergonya que tenen amb Vox", ha dit en referència a les aliances en territoris com la Comunitat Valenciana. A més, ha tornat a recriminar els dos partits que usen esta estratègia per a trencar-lo "amb el fang", però "van llestos, van llestos". "Vosté podrà continuar xipollejant en el fang, que nosaltres continuarem governant", ha etzibat a Feijóo.

També et pot interessar

stats