El jutge que investiga Begoña Gómez cita empresaris i directius de Red.es

Peinado ha citat sis testimonis, entre ells el professor de la Complutense i propietari d'Innova Next Juan Carlos Barrabés, per a aclarir els fets que envolten les acusacions contra la dona de Pedro Sánchez

La dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu
La dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El jutge que investiga Begoña Gómez, dona del president del govern, Pedro Sánchez, per presumptes delictes de corrupció en els negocis i tràfic d'influències, ha citat a declarar com a testimonis dos empresaris i responsables de l'entitat pública Red.es, que els va concedir ajudes.

El titular del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha citat el 7 de juny Juan Carlos Barrabés, professor del màster de la càtedra de la Universitat Complutense que codirigia Gómez i propietari d'Innova Next, que presumptament s'hauria beneficiat d'eixes ajudes de Red.es després de la suposada mediació de l'esposa del cap de l'executiu.

El dia abans, 6 de juny, ha citat Luis Martín Bernardos, qui fou president del grup Barrabés i administrador d'Innova Next fins al 2022. Eixe dia declararan també David Cierco, director general de Red.es fins al 2021, i el seu substitut, Alberto Martínez Lacambra.

També ha citat per al dia 6 Luis Prieto i Ignacio Espejo-Saavedra, director d'Economia Digital i director adjunt de l'assessoria jurídica de Red.es, respectivament.

Segons diverses informacions, Begoña Gómez, en qualitat de codirectora d'un màster de la Complutense, va signar dos cartes de suport a Innova Next en sengles concursos de Red.es en els quals l'empresa de Barrabés va aconseguir ajudes públiques d'eixe organisme.

El jutge ha citat estes persones després de rebre un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en el qual apunta que no ha trobat indicis dels delictes que va denunciar Manos Limpias i pels quals el jutge ha obert la investigació.

També et pot interessar

stats