Feijóo augura que Sánchez caurà “per la mentida i per la corrupció”

El líder del PP presenta la Declaració de Còrdova per “una Espanya de ciutadans lliures i iguals” abrigallat pels barons territorials

Feijóo, aquest diumenge a Còrdova, acompanyat els barons territorials
Feijóo, aquest diumenge a Còrdova, acompanyat els barons territorials / À Punt NTC

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha clausurat aquest diumenge l’acte de presentació de la Declaració de Còrdova, que pretén reafirmar el compromís del partit "amb la Constitució, el sistema autonòmic i la igualtat entre espanyols". “Treballarem perquè aquesta nació, Espanya, continue sent la nació més antiga de la terra”, ha manifestat.

Ho ha fet acompanyat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, i els responsables de les altres onze comunitats i ciutats autònomes on governen els populars, i que, segons ha afirmat “representen al 70% de la població espanyola i són un exemple d'honestedat, de dignitat i del que volem fer a la resta d’Espanya quan tinguem l’oportunitat de governar el país”.

Feijóo ha tret pit de les victòries territorials del PP i ha felicitat, un a un, cada líder autonòmic. En el torn de Mazón, ha dit que “qui no el coneix, té un gran problema” i ha afegit que tot el món està convidat "a les Falles de València i les Fogueres de Sant Joan d’Alacant”.

Mazón, ha afirmat que la Declaració de Còrdova "és un exemple clar que hi ha dues maneres de governar, com ho fan els governs del canvi i com l'està fent Pedro Sánchez” i ha assegurat que “l'objectiu primordial és posar la sanitat, l'educació, les polítiques socials i les mesures econòmiques per damunt de tot, com a línies principals d'actuació de qualsevol govern preocupat per la gestió”. A més, ha assenyalat que “abaixar els impostos als espanyols és possible perquè ho estem fent ací en la Comunitat Valenciana i en altres autonomies on governa el PP”.

Els barons populars han signat aquest “manifest per una Espanya plural de ciutadans lliures i iguals” en què es recullen “tots els acords de col·laboració” per a aquesta legislatura i on s’aborda “la posició del PP en les polítiques d'Estat que han de fer avançar en aquest país".

La reunió, que ha durat tot el cap de setmana, ha sigut convocada amb l'"objectiu principal de sistematitzar la fluida col·laboració que ja existeix entre la direcció del PP i els governs autonòmics per a exportar, d'uns territoris a uns altres, pràctiques de bona política que redunden en millor gestió per als ciutadans".

En aquest sentit, Feijóo ha recordat que estan “units i coordinats” per a “afrontar els reptes del país, establir les prioritats comunes de la nostra nació i millorar els serveis públics que els espanyols volen rebre amb qualitat, en llibertat i, per descomptat, en igualtat”.

Feijóo també ha tingut paraules per a Sánchez i ha afirmat que ha aconseguit la presidència del govern espanyol “amb la mentida i per la corrupció” i ha augurat que “caurà per les mateixes raons: per la mentida i per la corrupció”.

En referència a la llei d’amnistia i als compromisos de l’executiu de Sánchez amb el govern català, ha advertit que “davant de la desigualtat, continuem defenent una nació en què tots els ciutadans mereixen el mateix tracte davant de la llei, davant de la justícia i davant dels pressupostos de tots i del govern”. De fet, el primer punt de la declaració dicta que el PP rebutja "amb tota contundència que l'actual govern central haja escollit viure permanentment extorsionat per l'independentisme".

Aragonès diu que la legislatura avançarà "si es compleixen els compromisos"

Al seu torn, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha avisat que, després de la llei d'amnistia, la legislatura de Sánchez "pot avançar si es compleixen els compromisos" per part de la Moncloa en matèria de finançament i sobirania.

El cap de l’executiu català ha destacat que alguns d'aquests acords són el traspàs de Rodalies, aspectes sobre la plurinacionalitat de l'Estat i "l'obertura de la negociació sobre el finançament singular i propi per a Catalunya per a acabar amb el dèficit fiscal", segons recull una entrevista publicada aquest diumenge en El País.

Aragonès ha considerat que amb la llei d’amnistia s'obri una etapa de negociació i "solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya", i ha afirmat que el text actual no deixa marge a interpretacions.

També et pot interessar

stats