Milers de persones es concentren a Madrid contra la llei d'amnistia i per la dimissió de Sánchez

El president de Vox, Santiago Abascal, que ha assistit a la protesta, ha declarat "que no hi haurà treva ni pau per a aquest govern de malvats"

Concentració a Madrid contra la llei d'amnistia
Concentració a Madrid contra la llei d'amnistia / EFE/ Chema Moya

Milers de persones —15.000 segons la delegació del govern espanyol— s'han congregat aquest dissabte al migdia a la plaça de Cibeles de Madrid en una manifestació organitzada per la fundació Fòrum Llibertat i Alternativa, que presideix el fundador de Vox i expresident del PP a Catalunya, Aleix Vidal-Quadras.

Sota el lema "Sobren els motius, Sánchez dimissió!" els manifestants s'han concentrat per a demanar la dimissió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, dos dies després que el PSOE haja tancat el pacte amb ERC i Junts per a aprovar la llei d'amnistia que beneficiarà els encausats pel procés.

A la protesta han assistit tant representants de Vox com del PP. Santiago Abascal ha acudit per part del partit d'ultradreta, mentre que en representació del Partit Popular han assistit el subsecretari d'Economia, Juan Bravo; la subsecretària de Sanitat i Educació, Ester Muñoz, i l'europarlamentària Dolors Montserrat, ja que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es troba a Còrdova reunit amb els presidents autonòmics de la formació.

A la concentració d'aquest diumenge, però, han acudit menys persones que en les altres dues manifestacions convocades anteriorment pel Fòrum Llibertat i Alternativa. A la primera, celebrada el 18 de novembre de l'any passat, van acudir vora 170.000 persones, mentre que a la segona, que va tindre lloc el 21 de gener, van assistir 31.000 persones, segons la delegació del govern espanyol.

Abascal: "No hi haurà treva ni pau per a aquest govern de malvats"

El president de Vox ha avisat en declaracions als mitjans de comunicació que "no hi haurà treva ni pau per a aquest govern de malvats" i ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de fer una llei que en un futur puga evitar-li ser jutjat "per traïció".

Minuts abans de participar en la protesta, Abascal també ha demanat al PP el "cessament de tots els contactes amb el PSOE" i que no vaja a Europa a negociar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

"Sorprén que el PP estiga hui ací i el dimecres a Brussel·les amb Bolaños", ha remarcat després de tornar a urgir els populars perquè impedisquen que la llei d'amnistia es tramite a la cambra alta i criticar que el PP i el PSOE es vulguen repartir "les comissions parlamentàries i també els jutges".

Per la seua banda, l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha afirmat que "l'independentisme és insaciable" i que a continuació demanarà l'autodeterminació de Catalunya. "No pararem i no deixarem cap espanyol en la defensa de l'estat de dret. L'independentisme és insaciable i Sánchez està agenollat davant d'aquest nacionalisme", ha assenyalat l'eurodiputada després de recordar a Vox que ha estat el PP a Brussel·les qui ha denunciat aquesta llei d'amnistia davant de la Comissió Europea.

També et pot interessar

stats