Milers de persones es manifesten a València contra la futura llei d'amnistia

El vicepresident del Consell Vicente Barrera i altres representants de Vox han participat en la mobilització convocada per la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de València

Milers de persones es manifesten a València contra l'amnistia

Amb el lema "Iguals davant de la llei, ni amnistia ni referèndum", unes 7.000 persones, segons delegació de govern, s’han manifestat aquest dissabte de matí pel centre de València. Vox, representat pel vicepresident i conseller Vicente Barrera, i altres alts càrrecs de l’agrupació, com el diputat al Congrés Carlos Flores i el president de la formació a València, Ignacio Gil Lázaro, ha sigut l’únic partit que ha participat en la protesta, amb pancarta pròpia. 

Barrera ha aclarit que Vox no és qui convoca la mobilització, però que s’adhereixen a la convocatòria de la Coordinadora d’Entitats de la mateixa manera que s’han unit a les manifestacions que convoca el PP. “Estarem al costat de tots els espanyols i tots els valencians que vinguen a avortar aquest colp d'estat que s'està donant des de la presidència del govern”, ha sentenciat el vicepresident.

Alts càrrecs de Vox encapçalen la manifestació contra l'amnistia
Alts càrrecs de Vox encapçalen la manifestació contra l'amnistia / Vox

La mobilització, que convoquen vora vint entitats agrupades en la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de València, ha omplit de banderes espanyoles i senyeres els voltats de la plaça de l’Ajuntament del cap i casal per a protestar contra el pacte entre el PSOE i Junts

En declaracions a À Punt, Juan García Sentandreu, president de la coordinadora, ha recalcat que convoquen la manifestació perquè "cap polític pot comprar un càrrec amb els vots i els diners dels espanyols, com ha fet Pedro Sánchez".

Milers de persones es manifesten contra l'amnistia a València
Milers de persones es manifesten contra l'amnistia a València / À Punt NTC
Milers de persones es manifesten contra l'amnistia a València
Milers de persones es manifesten contra l'amnistia a València / À Punt NTC

Entre els elements més visibles de la marxa han destacat els autobusos retolats de l’associació Hazte Oír, entre altres un que inclou un muntatge fotogràfic en què el president espanyol, Pedro Sánchez apareix caracteritzat de Hitler, acompanyat del rètol: “Sánchez, dictador!”. 

Autobus protesta de Hazte Oír en la manifestació contra l'amnistia a València
Autobus protesta de Hazte Oír en la manifestació contra l'amnistia a València / Telegram
Autobus protesta de Hazte Oír en la manifestació contra l'amnistia a València
Autobus protesta de Hazte Oír en la manifestació contra l'amnistia a València / À Punt NTC

“Volem deixar constància en aquest moment que ni les ànsies imperialistes del nacionalisme català ni qualsevol pacte que haja permés la investidura de Pedro Sánchez pot afectar la convicció indestructible de la societat valenciana”, diu el manifest emés per l’agrupació d’entitats convocant, “que de cap manera vol ser moneda en cap negociació ni acceptarà la subversió de l'ordenament jurídic en benefici d'aquesta entelèquia anomenada Països Catalans”, conclou.  

També et pot interessar

stats