Feijóo no assistirà finalment a la presa de possessió de Mañueco

El líder del PP té previst reunir-se el mateix dia amb la patronal i els sindicats, un fet que li impedirà estar present al'acte d'investidura del nou president de la Junta de Castella i Lleó aquest dimarts, gràcies al suport de Vox

Feijóo i Mañueco en un acte del PP el passat març
Feijóo i Mañueco en un acte del PP el març passat / Claudia Alba (Europa Press)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no assistirà finalment a la presa de possessió del president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, dimarts que ve, ja que aquest dia té previst reunir-se amb la patronal i els sindicats per a ultimar la seua proposta fiscal abans de presentar-la al govern central, segons va anunciar aquest divendres el Partit Popular.

Tanmateix, el PP estarà en l'acte "al més alt nivell" representat per la número 2 del partit, Cuca Gamarra, segons fonts de la direcció nacional. També hi assistirà la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Fernández Mañueco va ser investit per les Corts de Castella i Lleó dilluns passat amb els vots dels populars i el suport de Vox. El mateix dia, el coordinador general del PP, Elías Bendodo, ja va avançar que Feijóo acudiria a l'acte si encaixava "en l'agenda" del nou president del Partit Popular.

Les mateixes fonts al·ludeixen a la dificultat d'haver tancat aquesta agenda, ja que dilluns no podia reunir-se el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i dimecres no li era possible al secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo.

D'aquesta manera, la reunió es va fixar per a dimarts. Primer rebrà el president de la Confederació de la Xicoteta i Mitjana Empresa (Cepyme), Gerardo Cuerva i, posteriorment, Garamendi. A la vesprada s'entrevistarà amb el secretari general de la UGT, José María Álvarez, i tancarà la jornada amb Sordo.

El també president de la Xunta vol arreplegar l'opinió de la patronal i els sindicats per a "continuar enriquint i dissenyant la proposta alternativa fiscal" que el PP està culminant per a presentar-la al govern la setmana que ve i contribuir així "a una ràpida recuperació davant la crisi econòmica i social que pateix Espanya".

Aquestes reunions es produeixen dies després que el rebera al Palau de la Zarzuela el rei Felip VI i al Palau de la Moncloa el cap de l'executiu, Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats