Mañueco, investit president de Castella i Lleó, amb els vots de Vox

El líder popular defensa que el pacte millora la qualitat democràtica

El president en funcions de la Junta de Castella i Lleó, a la dreta, saluda al que serà el seu vicepresident, de Vox, a l’esquerra en arribar al debat d'investidura
El president en funcions de la Junta de Castella i Lleó, a la dreta, saluda al que serà el seu vicepresident, de Vox, a l’esquerra en arribar al debat d'investidura / Nacho Gallego (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 d'abril 2022 - 13:46 Actualitzat: 11 d'abril 2022 - 21:43

El president de la Junta de Castella i Lleó en funcions i aspirant a la investidura, el popular Alfonso Fernández Mañueco, ha sigut investitat de nou president gràcies als 31 vots del PP i 13 de Vox

Durant el seu discurs, ha defensat el seu pacte amb la formació d’ultradreta, Vox, per a revalidar el càrrec. Fernández Mañueco creu que aquest pacte és "beneficiós" per a millorar la "qualitat democràtica".

Respecte als recels que pot alçar l’aliança amb Vox, Fernández Mañueco ha demanat que s'analitze l'acció del futur govern de coalició "sense prejudicis" i "sense atacs preconcebuts".

Mañueco ha recordat que va assumir el lideratge de les negociacions com a dirigent de la candidatura més votada en les últimes eleccions i ha insistit que el seu govern defensarà els principis expressats en la Constitució i l'Estatut d'Autonomia.

Pacte fruit de "la voluntat" dels electors

Com a "referències essencials" de la seua acció de govern, Fernández Mañueco ha defensat que l'acord entre el PP i Vox reflecteix "la voluntat" dels electors, persegueix l'"estabilitat per a tota la legislatura" i també vol "assumir" el programa dels populars com a "opció més votada com a base de la legislatura", amb diàleg per a "parlar de projectes i actuacions i no de quotes de poder o repartiment de butaques".

Mañueco ha desitjat tindre un govern "fort, sòlid i eficaç per als pròxims quatre anys", en la gestació dels quals ha agraït la "voluntat" d'arribar a un acord per part de Vox, personalitzat en el seu dirigent autonòmic, Juan García-Gallardo, que es convertirà la setmana que ve en vicepresident de l'executiu de Castella i Lleó.

"Som dos partits diferents, cadascun amb les seues legítimes posicions, que els castellans i lleonesos coneixen àmpliament, però hem sabut donar exemple de generositat, responsabilitat i capacitat d'acord, parlant, negociant, buscant punts de trobada quan calia per a aconseguir els consensos necessaris. Tots hem de felicitar-nos pel resultat", ha resumit.

També et pot interessar

stats