L’exsubsecretari d'Igualtat d’Oltra demana conéixer la peça secreta de la causa abans de declarar

Francesc Gamero està investigat en el cas de la suposada ocultació dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit de la vicepresidenta

Francesc Gamero, entrevistat aquest divendres en 'Les notícies del matí'
Francesc Gamero, entrevistat en 'Les notícies del matí' en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'actual secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero, exsubsecretari de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, s'ha acollit aquest dimecres al seu dret a no declarar, i demana que li donen trasllat de la peça secreta separada que investiga els correus electrònics de diversos col·laboradors de la Conselleria amb l'antelació necessària per a garantir-ne el dret de defensa.

Gamero ha complit així el que va anunciar el divendres passat, dia 13 de gener. De la mateixa manera que va fer el passat 9 de gener l'excap de gabinet de Mónica Oltra i actual assessor en la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Miquel Real, el secretari autonòmic ha sol·licitat tornar a ser citat per a prestar declaració una vegada que s'hagen traslladat a la seua defensa les peces separades.

En un escrit enviat al jutjat, l’advocada de Gamero demana a l'instructor de la causa que torne a citar el seu client tan prompte com s’alce el secret de les actuacions, que afecta la investigació dels correus electrònics i les comunicacions que mantingueren els investigats. 

Real i Gamero van ser cridats a declarar com a investigats en el cas sobre la suposada ocultació dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit d'Oltra després de la declaració judicial de l'exvicepresidenta el passat 19 de setembre. La finalitat és determinar en quina mesura participaren en l'expedient informatiu o d'informació reservada que la Conselleria d'Igualtat va obrir després que l'exvicepresidenta coneguera pel seu marit que aquest estava acusat d'abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat.

Concretament, el jutge vol aclarir què va passar entre el 4 d'agost de 2017 —quan segons Oltra el que llavors era el seu marit li va comunicar per telèfon que estava acusat d'abusar sexualment d'una menor tutelada al centre on exercia com a educador— i el 8 d'agost, quan la subdirectora general d'Infància i Adolescència va demanar a la directora territorial l'obertura d'un expedient informatiu. Així mateix, vol determinar quina va ser la participació de Real i de Gamero en l'obertura d'aquell expedient, que considera "una part rellevant" de la investigació.

També et pot interessar

stats