“Estabilitat” i consolidació dels “avanços” en ocupació i inversió, les peticions del teixit econòmic al nou Consell
La patronal insta al nou govern autonòmic a reclamar per a la Comunitat Valenciana “el pes” i “el finançament que li correspon”
El teixit econòmic valencià ha demanat al futur Consell, que va eixir de les urnes aquest diumenge, d’on el PP va eixir victoriós, que continue avançant cap a un escenari que garantisca “l’estabilitat”, com apuntava la patronal. La classe treballadora, per la seua banda, demanava al futur govern autonòmic a, través dels sindicats, que continue per la senda dels avanços aconseguits en matèria d’ocupació i creació d’empreses.
Des de la patronal, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha demanat als dirigents polítics que han de conformar govern “rapidesa en les negociacions” per tal de posar-se a treballar “immediatament”, perquè la Comunitat Valenciana "tinga el pes, la influència i el finançament que li correspon".
Els ciutadans han votat en clau nacional. Els líders nacionals haurien ara atendre" les prioritats de la Comunitat Valenciana
Així mateix, ha demanat al nou Consell que garantisca “un escenari d'estabilitat” i que afavorisca un clima per a “respectar, reconéixer i promoure el diàleg social i tots els acords aconseguits”.
En opinió de Navarro, “part” dels resultats electorals “s'entenen perquè els ciutadans han votat en clau nacional”, per la qual cosa demana que "els líders nacionals haurien ara atendre" les prioritats de la Comunitat Valenciana.
Des d’UGT, el secretari general, Ismael Sáez, ha demanat al PP "mantindre la voluntat d'acords en tots els assumptes d'interés” per a la classe treballadora. “El diàleg social és una oportunitat i una obligació”.
El líder sindical apunta que la majoria de la ciutadania "ha retirat el suport al Botànic, "malgrat haver esquivat amb diàleg social i amb èxit la crisi de la pandèmia, i fer-ho igualment amb la inflació i els seus efectes després de la guerra a Ucraïna, i que s'han captat importants inversions i que les dades d'ocupació són positives".
En la mateixa línia que Sáez, la secretària general de CCOO-PV, Ana García, ha remarcat les polítiques socials posades en marxa pel Botànic i ha demanat que "no es desfaça tot el que s'ha fet” i concretava: “els avanços aconseguits per a la majoria social, per a la creació d'ocupació i la implantació d'empreses”.
La dirigent sindical ha ressaltat les polítiques implementades pel Botànic que "han servit per a la majoria social". "S'han passat moments molt durs, fruit de les dues últimes crisis, la pandèmia i la crisi inflacionista, agreujada per la guerra d'Ucraïna, i en aquestes crisis el que hem estat fent és, fruit del diàleg social, arribar a acords perquè serviren tant a la classe treballadora com al conjunt de la ciutadania", ha valorat.
García s'ha referit als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) implantats en la crisi sanitària i als acords que "han servit per a intentar canviar el model productiu" i "per a tornar a eixa reindustrialització". També ha destacat l'arribada d'empreses a la Comunitat Valenciana i el reforç dels serveis públics, com l'educació, la sanitat i la dependència.
D’altra banda, un altre sindicat, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) espera començar una legislatura “on no s'anteposen qüestions ideològiques, com la imposició lingüística del Botànic". El sindicat veu "imprescindible" que es duga a terme "una aposta decidida pels serveis públics en la Comunitat Valenciana" i recordava que la sanitat valenciana necessita 11.000 treballadors més, per a poder oferir una atenció en les condicions "adequades davant l'afebliment de plantilles".
La central sindical també ha reclamat al nou Botànic "una modernització" de l'aAdministració, amb el desenvolupament del teletreball o la dotació de més mitjans per a agilitzar la tasca dels partits judicials.