Escenari obert en el futur polític de la Generalitat i les Corts

L’estratègia del PP és no pactar abans de les generals per a evitar que una coalició amb Vox els perjudique

El futur de la Generalitat depén de les negociacions / À Punt NTC

El PP comença aquest dijous amb el PSPV la ronda de contactes per a formar un nou govern. El calendari per a la formació d'un nou executiu corre, però l'estratègia del Partit Popular implica allargar els terminis per a no pactar abans de les eleccions generals, per a evitar que un acord amb Vox puga restar-los vots. Amb aquesta premissa, aquest dijous els populars inicien la ronda de contactes per a buscar suports de cara a la investidura. Primer es reuniran amb el PSPV, dilluns amb Compromís i dimarts amb Vox.

Sobre aquesta primera ronda de contactes, el candidat a la presidència de la Generalitat per part del PP, Carlos Mazón, ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que, des del seu partit, estan treballant per aconseguir “un govern estable i per a tots sense excepció”.

Es treballa amb la idea de fer el debat d'investidura el 21 de juliol. Una investidura que per a Mazón podria ser fallida si no té la majoria absoluta. En aquest cas, la investidura definitiva seria ja el 25 de juliol, després de les eleccions generals, però abans s'han de constituir les Corts, fet que tindrà lloc el 26 de juny.

S'ha de triar un president, dos vicepresidents i dos secretaris en un acte que serà el primer gran nomenament de Mazón i servirà per a saber cap on van els pactes. El PP podria optar per cedir la presidència de les Corts a Vox perquè faciliten la investidura de Mazón, però si no arriben a un acord, PSPV i Compromís podrien pactar la presidència de la cambra i aconseguir copar la segona autoritat de la Comunitat Valenciana. A hores d'ara, l'escenari està obert.

També et pot interessar

stats