Puig assegura que està obert al diàleg amb el PP

El PSPV-PSOE no té "cap notícia" del Partit Popular després de les eleccions

Ximo Puig aquest dilluns a Madrid
Ximo Puig aquest dilluns a Madrid / À Punt NTC

El president del Consell en funcions, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que està obert al diàleg amb el Partit Popular en la ronda de negociacions que arranca dimarts per a conformar el govern de la Generalitat.

En principi, aquesta vesprada es coneixerà el calendari definitiu de la ronda de negociacions. Els populars ja han anunciat que volen explorar possibles acords per a la investidura i que es reuniran en orde de representació, per tant, els primers seran els socialistes.

Una ronda de contactes per a aconseguir la investidura de Carlos Mazón, ja que els escons populars no són suficients. La clau està en la decisió de Vox. Socialistes i Compromís ja han dit que votaran no.

La negociació amb els socialistes, que serà la primera, està condemnada al no. Acudiran a la reunió; ara bé, serà una trobada protocol·lària perquè, segons fonts socialistes, descarten donar suport a Mazón amb un sí o una abstenció. 

El PSPV-PSOE no té “cap notícia” del PP després de les eleccions, ha indicat el secretari general, Ximo Puig; que també s'ha mostrat “disposat a dialogar” entre forces polítiques.

Puig ha manifestat a Madrid que no tindran “cap problema” a departir amb els populars, i ha subratllat que “el diàleg sempre és fonamental en la democràcia”.

Per això, ha indicat que “quan se'ls diga, estaran” per a parlar amb “la força política que en aquests moments ha tingut un major suport dels ciutadans”.

Respecte a com encaren els socialistes valencians la campanya i el 23J, Puig ha assenyalat que en els comicis del 28 de maig van obtindre el seu “millor resultat des de l'any 2007”, per la qual cosa busquen “consolidar” aquest sòl electoral “potent”.

A més, volen buscar el vot de les 220.000 persones d'esquerres que es van quedar a casa i els 50.000 votants de Ciutadans que també ho van fer. En aquest sentit, ha indicat que esperen presentar en uns dies les “millors llistes possibles” per a les generals.

El líder dels socialistes valencians ha considerat que, de cara a les eleccions generals del 23 de juliol, “no hi ha motiu per a la inquietud” sobre les possibilitats del Partit Socialista, “més enllà d'un soroll horrible que no deixa discernir”.

També et pot interessar

stats