Sánchez proposa organitzar un cara a cara amb Feijóo cada dilluns fins al 23J i el PP ho veu "una excentricitat"

El president del govern s'enorgulleix de la seua gestió econòmica: "Va com una moto, si algú té una alternativa que alce la mà"

Pedro Sánchez, inaugura la III edició del fòrum "Fons Europeus" d'eldiario.es, aquest dilluns, a Madrid
Pedro Sánchez, inaugura la III edició del fòrum Fons Europeus d''ElDiario.es', aquest dilluns, a Madrid / Efe

El president del govern, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dilluns que derogar o fer passos arrere en les reformes empreses en els últims anys "frenarà" el creixement d'una economia, l'espanyola, "que va com una moto".

"Totes les reformes que s'han fet, que s'han realitzat, han de consolidar-se perquè, si es derogaren, el mal al nostre sistema econòmic, a les possibilitats de millorar l'ocupabilitat, per exemple, dels nostres joves, seria extraordinàriament greu", ha apuntat Sánchez.

En unes jornades sobre fons europeus organitzades per ElDiario.es, el cap de l'executiu ha destacat les bones dades que s'estan registrant en el mercat laboral, entre ells el mínim històric de l'atur juvenil, i que estan portant als ingressos per cotitzacions socials de la Seguretat Social a xifres rècord.

"Això vol dir que l'economia espanyola va bé? Això vol dir que l'economia espanyola va com una moto i a partir d'ací, si algú té una alternativa de política econòmica, que alce la mà i que explique molt bé com millorarà aquestes dades i qui serà la persona responsable de la tasca", ha reptat el president.

Durant la seua intervenció, Sánchez ha insistit que fer marxa arrere en reformes com la laboral o la de pensions "frenarà" el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

"Qualsevol alteració de la política econòmica actual —fer passos arrere en la transició ecològica, en la transformació digital, en la reforma laboral—, no solament frenarà importants projectes industrials, rellevants inversions en moltíssims territoris del nostre país, sinó que frenarà el creixement econòmic present i futur d'Espanya i amb això la intensa creació d'ocupació que estem registrant", ha alertat.

En aquest sentit, ha remarcat que els fons europeus lligats al Pla de Recuperació són un compromís "reformista", perquè s'ha demostrat que amb ells es puguen adoptar "reformes medul·lars per a la bona marxa de l'economia, per a la convivència social, per al diàleg social i també per a la pau social".

Sánchez ha aprofitat també la seua intervenció en aquest acte per a recordar que el Consell de Ministres d'aquest dimarts aprovarà l'addenda al Pla de Recuperació, l'objectiu de la qual és canalitzar a Espanya més de 90.000 milions de fons addicionals que permetran impulsar els objectius de modernització i reindustrialització de l'economia espanyola i un creixement econòmic "molt més equilibrat des del punt de vista social".

Proposa debats cara a cara amb Feijóo cada dilluns

El president del govern, Pedro Sánchez, ha proposat també celebrar debats cara a cara amb Alberto Núñez Feijóo tots els dilluns fins que se celebren les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, començant per dilluns que ve 12 de juny.

Sánchez ha assegurat que vol que siguen les eleccions dels debats democràtics i ha assenyalat que queden set setmanes fins a les eleccions generals. "Hi ha temps de sobra perquè els ciutadans es formen opinió del que cadascun proposa", ha exclamat.

També ha explicat que ha rebut quatre ofertes de quatre mitjans de comunicació per a realitzar aquests debats, assenyalant que les accepta totes i s'obri a la resta de mitjans. Planteja que els debats es facen en programes de més audiència o creant un espai especial.

Sobre les normes per a dur-los a terme, planteja que la moderació siga neutral, hi haja equilibri de temps i regles de respecte.

"Espere Feijóo el dilluns que ve", ha dit Sánchez. El president del govern ha assegurat que d'aquestes eleccions només poden eixir "dos presidents possibles: o Sánchez o Feijóo". Una afirmació a la qual no ha tardat a reaccionar Yolanda Díaz. "Qui crega que el futur d'Espanya es resumeix en una foto de Pedro Sánchez i Feijóo està fora de la realitat del nostre país", ha afirmat en el seu compte de Twitter la vicepresidenta i líder de la formació Sumar.

"Una excentricitat" per al Partit Popular

Preguntat per la proposta de Pedro Sánchez el portaveu de campanya del Partit Popular ha qualificat d'"excentricitat" la proposta del president del govern. Borja Sémper ha deixat clar que l'"ansietat" del president no marcarà l'agenda dels populars.

Segons ha assegurat Sémper en roda de premsa, Pedro Sánchez "està més còmode en un plató" de televisió que al carrer i ha deixat clar que el PP no es deixarà "marcar l'agenda per l'ansietat" del president del govern.

Assegura que hi haurà debats, però no sumit en l'"excentricitat" de Pedro Sánchez. "No descartem res", ha dit al mateix temps que ha assenyalat que estudiaran les propostes que vagen arribant i prendran les decisions oportunes.

També et pot interessar

stats