La crisi en Ciutadans s'agreuja amb l'eixida de dos dels màxims dirigents

El vicesecretari general primer de Ciutadans, Carlos Cuadrado, i el seu adjunt, José María Espejo, abandonen les seues funcions en el nucli dur d'Arrimadas.

Ciudadans, Arrimadas, Espejo, Cuadrado
José María Espejo, Inés Arrimadas i Carlos Cuadrado, en una imatge d'arxiu / Efe

El vicesecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, i el seu adjunt, José María Espejo, han decidit abandonar aquest dilluns l'executiva permanent del partit, el nucli dur de la presidenta, Inés Arrimadas, encara que seguiran en l'executiva nacional de la formació taronja. Aquesta és la primera decisió que s'ha conegut durant la reunió del comité executiu nacional de Ciutadans en la qual molts dirigents del partit han demanat que tant Cuadrado com Espejo assumiren alguna responsabilitat per la possible fallida moció de censura a Múrcia.

Tant Cuadrado com Espejo han decidit fer "un pas al costat" aquest dilluns després dels esdeveniments ocorreguts la setmana passada. Això significa que deixen les funcions que ara realitzaven, però continuaran treballant en el projecte de Ciutadans. Unes renúncies que ja s'anaven reclamant des de la desfeta de Ciutadans en les passades eleccions autonòmiques catalanes.

Ciutadans està celebrant aquest dilluns una reunió de la seua executiva nacional després de la fallida moció de censura a Múrcia i la convocatòria d'eleccions anticipades a Madrid, que han resultat en una estrepitosa caiguda en les enquestes i una onada de missatges crítics contra la presidenta, Inés Arrimadas.

Hervías, de Ciutadans al PP, " l'únic projecte que pot guanyar a Sánchez"

A les enquestes que el dissabte pronosticaven que Ciutadans quedarà fora de l'Assemblea de Madrid en les eleccions del pròxim 4 de maig, se sumava aquest diumenge la decisió de l'exsecretari d'organització de Ciutadans, Fran Hervías, de sumar-se al PP com a "únic projecte" que pot guanyar a Pedro Sánchez". La notícia de l'abandó d'Hervías va provocar una declaració del portaveu de Ciutadans al Congrés i membre de l'executiva del partit, Edmundo Bal, qui el va acusar de deixar-se "comprar pel partit de Bárcenas, de la caixa B i dels sobres".

En una entrevista en RNE, Hervías ha lamentat aquest dilluns que Cs vulga "convertir la política en baralles de fang" i ha descartat la seua implicació en el fracàs de la moció de censura de Múrcia, després que tres diputats dissidents de la formació taronja s'integraren en el PP, i la tombaren.

Cantó, Villacís i Marín, en alça

En la reunió de l'executiva nacional d'aquest dilluns previsiblement se li oferirà al coordinador de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó; a la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, i al vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín, integrar-se en el comité permanent, màxim òrgan de direcció del qual forma part Arrimadas i sis dirigents més.

Sis exdirigents de Ciutadans a Àlaba s'afilien al PP basc

Sis exdirigents de Ciutadans a Àlaba s'han afiliat al PP basc i el president dels populars a Euskadi, Carlos Iturgaiz, els ha rebut amb un: "Benvinguts a casa", segons han informat fonts del Partit Popular. Es tracta dels qui integraven l'executiva alabesa de Cs que van dimitir després de la destitució de Javier Gómez Calvo, exsecretari d'organització de la formació taronja a Euskadi i que ara han decidit sumar-se al projecte del PP.

També et pot interessar

stats