Toni Cantó descarta anar-se'n al PP

El coordinador de la formació a la Comunitat Valenciana assegura que en Ciutadans "s'ha de lluitar fins al final".

Toni Cantó en una compareixença en les Corts
Toni Cantó en una compareixença en les Corts / Efe

El coordinador de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha assegurat que demanarà responsabilitats a l'executiva del seu partit aquest dilluns, alhora que ha descartat la seua marxa al Partit Popular. Segons ha explicat, aposta per "recompondre" el partit, "lluitar fins al final" i aconseguir que Cs "alce el cap".

En una entrevista en la Cadena COPE, Cantó ha criticat l'estratègia "poc hàbil" que la seua formació va dur a terme a la Regió de Múrcia, per la qual exigirà explicacions. "I si veiem que són conscients o no de tot el mal que es va fer, caldrà prendre una sèrie de mesures o altres", ha sostingut.

En aquesta línia, el dirigent taronja ha assenyalat que cal "assumir àmplies responsabilitats amb tot el que s'ha fet" en l'últim mes. "Jo ja ho vaig dir en l'última executiva i no se'm va fer cas", ha asseverat, recordant que el balanç del mes ha deixat Cs com a "força residual a Catalunya" i amb la possibilitat de "desaparéixer a Madrid".

"Això és dramàtic", ha lamentat Cantó, insistint que la "supervivència" de Cs implica escoltar els "afiliats del partit" i per analitzar a fons l'estratègia. "Vull que Cs sobrevisca a aquest mes horribilis", ha continuat, assegurant que els últims esdeveniments a Múrcia i la Comunitat de Madrid són "absolutament reprotxables".

Cantó s'ha expressat així després que admetera la seua discrepància amb la decisió del partit de presentar una moció de censura contra el PP a Múrcia. "Qualsevol que em conega pot imaginar què pense de la decisió que ha pres el meu partit a Múrcia i de les conseqüències que això implica", va assenyalar després de saber la notícia.

L'executiva de Ciutadans es reunirà aquest mateix dilluns després que la sol·licitaren el mateix Cantó; el vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín; la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís; i la ja exconsellera de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera.

També et pot interessar

stats