Arrimadas reconeix que Ciutadans no va saber "il·lusionar el constitucionalisme" a Catalunya, però no canviarà l'equip

La líder de la formació diu sentir-se "més reforçada que mai" per a seguir al capdavant i descarta dimissions en la cúpula directiva.

Arrimadas ha comparegut en roda de premsa aquest dimarts
Arrimadas ha comparegut en roda de premsa aquest dimarts / Europa Press

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha reconegut que el partit ha comés errors en les eleccions de Catalunya celebrades el passat 14 de febrer, el principal dels quals "no haver sabut il·lusionar el constitucionalisme". Quatre anys després de guanyar els comicis autonòmics catalans, la formació taronja s'ha enfonsat en les urnes i és la que més vots ha perdut en la nova convocatòria electoral. Així, ha obtingut només sis escons en el Parlament, per la qual cosa passa ara a ser sisena força, fins i tot per darrere de Vox.

Tot i assumir equivocacions i que els resultats han sigut "molt dolents", la líder de Ciutadans insisteix que l'estratègia "és la correcta" i descarta canvis en la cúpula directiva, com li reclamen alguns dirigents del partit, perquè "no hi sobra ningú". "No hem mobilitzat el constitucionalisme, no hem sabut fer-ho", ha dit aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica després de la reunió de l'executiva permanent, en què també ha admés que un no baixa de 36 a 6 diputats "sense cometre moltíssims errors".

El que no ha concretat ha sigut quines equivocacions han pogut cometre per a passar de ser la primera força catalana a la penúltima: "No és fàcil, tant de bo hi haguera una cosa concreta que, si la canviem, solucionem tots els problemes", ha respost. En tot cas, ha recalcat que solucionaran la situació que ha portat el partit a dessagnar-se electoralment, però deixa clar també que el lideratge de Carlos Carrizosa a Catalunya no està en dubte ni ningú l'ha qüestionat.

La reunió de la cúpula taronja s'ha celebrat després que dilluns es reunira el comité executiu durant cinc hores per a analitzar la debacle electoral, una trobada en la qual va haver-hi moltes crítiques a l'estratègia i fins i tot es va demanar la dimissió del responsable de campanya i sotssecretari primer, Carlos Cuadrado, segons han assegurat fonts que la van presenciar. Inés Arrimadas ha evitat confirmar si eixa petició de dimissió es va produir o no, i tampoc s'ha pronunciat sobre el malestar intern que es va traslladar pels pèssims resultats obtinguts.

La líder assegura que es veu totalment suportada pel seu partit i diu sentir-se "més reforçada que mai" per a continuar dirigint Ciutadans i seguir implantant el projecte que va iniciar fa un any quan va accedir a la presidència. En eixe sentit, ha justificat, en part, aquesta nova derrota en les urnes amb l'argument que quan ella va assumir el lideratge de Ciutadans, en substitució d'Albert Rivera, la formació "estava en una situació molt complicada". El que ha passat a Catalunya, ha assenyalat, "ni s'ha creat en quinze dies ni se soluciona en quinze dies".

També et pot interessar

stats