La Comunitat de Madrid reconeix que el germà d'Ayuso va cobrar 283.000 euros de l'empresa contractada per les mascaretes

El govern regional admet per primera vegada que l'import que Tomás Díaz Ayuso va facturar a Priviet Sportive és quasi igual al que va denunciar Pablo Casado poc abans de perdre el suport del PP

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, el passat dimecres en un minut de silenci per les víctimes del Villa de Pitanxo
La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, el passat dimecres en un minut de silenci per les víctimes del Villa de Pitanxo / Fernando Alvarado (Efe)

La Comunitat de Madrid ha confirmat per primera vegada que Tomás Díaz Ayuso, germà de la presidenta madrilenya, va cobrar de l'empresa Priviet Sportive SL —adjudicatària d'un contracte a dit del govern autonòmic valorat en 1,5 milions d'euros per a comprar mascaretes— 283.000 euros per les gestions realitzades. La quantitat, molt pròxima a la que el president del PP, Pablo Casado, va atribuir a una comissió, es distribueix en quatre factures. 

Quan la presidenta Isabel Díaz Ayuso admeté que el germà havia treballat amb l'empresa d'un amic de la infància només va voler detallar de forma explícita el cobrament de 55.850 euros corresponent a una d'aquelles factures per les tasques que, segons va dir, havia desenvolupat: portar les mascaretes de la Xina que havia adquirit la Comunitat de Madrid. I es negà a donar més informació sobre les altres tres, que va atribuir a altres treballs amb Priviet Sportive que "res tenien a veure" amb l'administració autonòmica. 

Una setmana després, el govern madrileny reconeix obertament la xifra que Tomás Díaz Ayuso va embutxacar-se en 2020, en una comunicació oficial que han avançat Mediaset i El Confidencial. Un total de 283.000 euros, només tres mil menys del total que Casado va difondre divendres passat en una entrevista en la COPE i que li ha costat el càrrec al capdavant del PP. 

En l'argumentari, tot i això, el govern regional insisteix en la idea que ja defengué Ayuso: només 55.850 euros estan relacionats amb el famós contracte de les mascaretes que la Comunitat de Madrid va signar amb Priviet Sportive i que actualment investiga la Fiscalia Anticorrupció. Neguen que es tracte d'una comissió si no del cobrament de les gestions que va dur a terme i justifiquen que no publiquen les altres tres factures perquè no tenen relació, segons diuen, amb l'administració. 

També et pot interessar

stats