Compromís lamenta la "profundament injusta" assignació pressupostària d’Alacant

Aitana Mas i Joan Baldoví, que aquest dissabte tampoc han coincidit presencialment, han valorat negativament la inversió que es fa a la província en els pressupostos generals de l'Estat del 2023

Acte de Compromís a Pego (Marina Alta)
Acte de Compromís a Pego (Marina Alta) / À Punt

Els 160,9 milions que els comptes del govern espanyol assignen a Alacant per al 2023 han indignat Compromís, un repartiment que consideren “profundament injust” i que es produeix “any rere any”.

Així ho ha lamentat la vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, en l’acte d’homenatge a les víctimes de la covid en què ha participat aquest dissabte. “Des de Compromís no podem valorar positivament els pressupostos generals de l’Estat”, ha explicat. “És profundament injust per als alacantins i alacantines, perquè fa molts anys que estem a la cua de totes les províncies de l’estat espanyol”. 

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha apel·lat a les negociacions que Joan Baldoví està duent a terme a Madrid i espera que “el conjunt de diputats i diputades valencianes intenten negociar unes millors inversions”.

Precisament en aquesta línia s’ha pronunciat el diputat de Compromís al Congrés en un acte de la coalició a Pego (Marina Alta), on en un principi també anava a acudir Mas, però que no ho ha pogut fer per estar a l’acte d’homenatge a València

Preguntat per À Punt, Baldoví ha coincidit que la situació d’Alacant, “no té nom” i és una cosa que passa “any rere any”. Encara que opina que els pressupostos tenen aspectes positius com l’augment de pensions i del sou dels empleats públics, les beques i la sanitat, creu que la part referent a les inversions “ha de variar, i en això estem”. Durant aquestes setmanes Baldoví negociarà amb els ministeris perquè es puguen canviar, i és el que espera que facen també “els altres diputats del partit socialista, de Podem i del Partit Popular” perquè, segons diu “fa falta més valencianisme a Madrid i menys atendre la disciplina del partit”.

Papi Robles: "Amb la reforma fiscal es pretén que les grans fortunes garantisquen els serveis públics essencials"

La síndica de Compromís, Papi Robles, també ha participat en l'acte a Pego, on ha insistit en la pujada de l'impost de Patrimoni proposada per Compromís i Unides Podem i en la qual treballa el Botànic. Mentre Puig vol rebaixar impostos a tots els contribuents amb rendes anuals per davall de 60.000 euros, Compromís demana que els beneficis fiscals siguen per a les rendes inferiors a 50.000. Una diferència a la qual Robles li ha restat importància perquè la reforma fiscal parla d'una "diferència molt més ampla que una qüestió de 10.000 euros".

Es tracta d'una mesura "per a ajudar que les famílies puguen fer la compra cada setmana" i que, a canvi, "es grave aquelles grans fortunes que s'estan folrant a costa d'aquesta crisi". Segons Robles, "nosaltres volem protegir les persones que es guanyen la vida treballant, i que aquelles que guanyen diners només de moure'ls aporten més a la societat valenciana" per a poder garantir una recaptació per als serveis públics valencians que done una igualtat d'oportunitats a tots i totes. 

També et pot interessar

stats