Aitana Mas espera que el Consell "remate" la proposta fiscal els pròxims dies

Segons la vicepresidenta, les forces progressistes mai s'han decantat per la rebaixa d'impostos, i per això estan buscant l'"equilibri" dels ingressos en la proposta final de reforma fiscal

Ple del Consell aquest divendres
Ple del Consell aquest divendres / Generalitat

La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Aitana Mas, ha afirmat que el Consell està treballant per a poder "rematar" en els pròxims dies la proposta de reforma fiscal a la Comunitat Valenciana dirigida a "ajudar la gent que realment ho necessita".

Mas s'ha pronunciat així en la roda de premsa posterior al ple del Consell, el primer que s'ha celebrat després que el president, Ximo Puig, anunciara una rebaixa fiscal als qui cobren menys de 60.000 euros i que el Botànic aprovara en les Corts que es millore la progressivitat fiscal amb una reforma que beneficie les famílies amb rendes mitjanes i baixes.

La vicepresidenta ha indicat que el Consell està d'acord amb la "primera proposta" que el president va traslladar dimarts a les Corts, sobre la qual ha insistit que no està encara tancada i que els treballs se centren ara a "rematar" la reforma fiscal.

També ha destacat que la resolució presentada i aprovada aquest dijous pel PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem va dirigida a "intentar equilibrar" aquesta proposta de més pressió fiscal "als rics, a les grans fortunes" per a ajudar les rendes mitjanes i baixes, amb el "detriment" d'ingressos que suposa per a les arques públiques.

Segons la vicepresidenta del Consell, les forces progressistes mai s'han decantat per la rebaixa d'impostos, i per això estan buscant l'"equilibri" dels ingressos en la proposta final de reforma fiscal, igual que acaba de fer el govern central amb la seua proposta.

Mas ha explicat que si no es buscara aquest equilibri dels ingressos, faria que la reforma fora "incongruent", per la qual cosa el govern valencià "no se sent al·ludit" amb les declaracions de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, quan demanava coherència a les comunitats que demanen més recursos mentre plantegen rebaixes fiscals.

La vicepresidenta ha insistit que la proposta de resolució aprovada en les Corts "apunta precisament no tindre aquestes incongruències".

També et pot interessar

stats