Compromís demana que la justícia "accelere els seus procediments" perquè es puga "fer justícia" en Oltra

La síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles, ha qualificat d'"assetjament de llibre" el que, al seu judici, ha perpetrat l'extrema dreta contra l'exvicepresidenta

Papi Robles a 'Les notícies del matí'
Papi Robles a 'Les notícies del matí', en arxiu / À Punt NTC

La síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles, ha qualificat aquest dilluns l'"assetjament de llibre" que, a parer seu, ha perpetrat l'extrema dreta contra l'exvicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i ha indicat que "moltes vegades en la vida quan passa el temps, la veritat es va posant en el seu lloc". Per això, ha demanat que la justícia "accelere els seus procediments" perquè es puga "fer justícia" en un cas d'"assetjament de l'extrema dreta" que "intenta aconseguir un objectiu polític per via judicial". "L'extrema dreta i part de la dreta estan intentant aconseguir judicialment el que mai han pogut aconseguir en les urnes", ha sostingut.

Robles ha fet aquestes declaracions després de la publicació d'una entrevista en Levante-EMV amb la jove que va ser víctima d'abusos per part de l'exmarit de Mónica Oltra (un educador que treballava en el centre de la menor i que va ser condemnat a cinc anys de presó en una sentència pendent de recurs en el Suprem), en la qual afirma que s'ha allunyat de l'acusació en la causa que investiga l'actuació de la Conselleria i d'Oltra en aquest cas, que exerceixen, entre altres, el líder d'España 2000, José Luis Roberto, i l'exdirigent de Vox i presidenta de Gobiérnate, Cristina Seguí.

"Ens genera molta tristesa veure com persones de l'extrema dreta, a les quals nosaltres sempre hem apuntat, s'han aprofitat de la vulnerabilitat d'una persona fins al punt que no han passat ni dos mesos de la dimissió de Mónica Oltra i ja està veient-se públicament, i sense cap impediment, que aquesta xica ha declarat que s'han aprofitat d'ella i que l'han deixada tirada una vegada han aconseguit que la vicepresidenta se n'anara a casa", ha asseverat Robles.

Robles ha defensat la figura d'Oltra i ha argumentat que s'ha "deixat la pell" pel sistema de protecció social i ha criticat aquest "assetjament de llibre" i a les persones que "l'han utilitzat políticament" i que "a la seua casa no han de dormir tranquil·les".

Oltra va dimitir el passat 21 de juny com a diputada, vicepresidenta i consellera d'Igualtat després de ser investigada en el cas del presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada. Declararà el 19 de setembre en el marc de les diligències que se segueixen contra ella i tretze investigats més, entre ells, funcionaris i càrrecs del departament.

Compromís ha eixit en diverses ocasions en defensa de la innocència d'Oltra i han defensat la marxa de l'exvicepresidenta com una situació transitòria.

També et pot interessar

stats