Aitana Mas: "Seré una vicepresidenta transitòria, Oltra té el lloc per a tornar quan es demostre que és innocent"

La nova número dos i portaveu en el Consell no descarta el cessament de la directora general d'Infància, investigada en la mateixa causa que Oltra pel presumpte encobriment dels abusos sexuals d'una menor tutelada

AITANA MÁS
La nova vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, aquest dimecres en 'A la Ventura' / À Punt NTC

L'era post Mónica Oltra ja és una realitat des d'aquest dimecres, en què el Diari Oficial de la Generalitat n'ha publicat el cessament de tots els càrrecs. La substituta, Aitana Mas, agafa les regnes de la vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb el plantejament que la seua presència en el Consell serà temporal. Així ho ha assegurat en A la Ventura durant la primera entrevista que ha concedit en televisió des que es va confirmar que seria la número dos del Consell. "No tinc cap problema, seré una vicepresidenta transitòria i, quan es demostre la innocència d'Oltra, ella tindrà el seu lloc per a poder tornar", ha dit la jove política.

Aitana Mas no ha tingut a penes temps per a digerir que era l'aposta de Compromís per a substituir la fins ara vicepresidenta, portaveu i titular d'Igualtat en el Consell tripartit que presideix Ximo Puig. Se'n va assabentar estant a Grècia, on gaudia d'un viatge personal, ja que des de fa mesos es trobava de permís maternal. Actualment, portaveu adjunta de la coalició valencianista a les Corts, el nomenament l'ha agafada totalment de sorpresa: "Ha sigut tot molt complicat, no m'esperava en cap dels casos arribar a ser vicepresidenta", ha dit Mas, que, a més, acaba de recuperar-se de la covid-19. 

Aquest dijous prendrà possessió dels càrrecs al Palau de la Generalitat i ja debutarà com a nova vicepresidenta i consellera en la sessió de control al Consell que es farà a les Corts a partir de les 10 del matí. El traspàs de carteres serà de vesprada, al Palau dels Valeriola, i Mas ha confirmat que Mónica Oltra estarà present en l'acte. Segons ha explicat ella, i la vicepresidenta ixent ja tingueren ocasió de parlar un parell de vegades per telèfon la setmana passada, després de la sobtada renúncia de l'exvicepresidenta. 

No m'esperava en cap dels casos arribar a ser vicepresidenta Aitana Mas - Nova vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat en el govern valencià

Mónica Oltra s'ha vist forçada a abandonar el Consell després que el Tribunal Superior de Justícia la imputara en una causa que intenta aclarir el presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit. "És un moment molt dur no només per a ella, sinó per a tota la coalició Compromís", ha admés Mas, que s'ha mostrat convençuda que el procediment es resoldrà de manera favorable per a Oltra i que podrà, per tant, tornar a la primera línia política "amb la cara ben alta" quan quede absolta. Sobre aquest cas, no ha tancat la porta al cessament de Rosa Molero com a directora general d'Infància i Adolescència, investigada en la mateixa causa, tal com demana l'oposició. 

Objectiu, "reconduir la situació" amb el PSPV

Huit dies després de la brusca marxa de la dirigent de Compromís, Aitana Mas entra en la primera línia del Consell amb l'objectiu de "reconduir la situació" entre Compromís i els socis del PSPV. Falta no arriba a un any per a les pròximes eleccions i "el Botànic no es pot permetre aquest tipus de batalles" ha dit, en referència a les tensions que han sacsejat els dos socis amb motiu de la imputació i la dimissió posterior d'Oltra. "La lleialtat és important i jo vull fer bandera d'aquesta lleialtat i les decisions preses conjuntament per a poder encarrilar el final de legislatura de la millor manera possible", ha afegit.

Vull fer bandera de la lleialtat i les codecisions per a poder encarrilar el final de legislatura de la millor manera possible Aitana Mas - Nova vicepresidenta del Consell

Té clar que l'esperen deu mesos "molt intensos", però diu que està disposada a col·locar-se "al peu del canó" per a "treballar de manera decidida i colze a colze amb totes les forces del Botànic". Explica que les relacions amb el president Puig, de qui Oltra s'havia distanciat de forma palesa en els últims mesos, són a hores d'ara "cordials". 

També et pot interessar

stats