La renovació de cares de la vicepresidència del Consell s’oficialitza

El DOGV publica el cessament d’Oltra i el nomenament de Mas com a substituta

La nova vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, durant una intervenció en la palestra de les Corts
La nova vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, durant una intervenció en la palestra de les Corts / À Punt NTC

La renovació de cares en la vicepresidència del Consell ja s’ha oficialitzat. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat el cessament de Mónica Oltra com a segona de bord en el Consell i també com a titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el nomenament de la seua substituta, Aitana Mas.

Mas assumirà les mateixes competències que tenia Oltra, cosa que implica també que serà la cadena de transmissió del Consell amb els mitjans de comunicació, ja que assumeix el càrrec de portaveu i serà qui setmanalment exposarà els temes que ha tractat el ple del Consell.

De fet, aquest primer divendres serà el primer en què exercirà com a tal, en una reunió que el govern valencià celebrarà, de manera extraordinària, a Benicàssim, dins de les activitats programades dins del 40 aniversari de l’Estatut.

Oltra va anunciar dimarts que abandonava totes les seues responsabilitats públiques, tant les que ocupava al Consell com a les Corts. Adoptava la decisió després que el Tribunal Superior de Justícia la imputara per presumptament haver “protegit” el seu exmarit “o la seua carrera política” en transcendir el cas d’abusos sexuals que va cometre la seua exparella a una menor que vivia en un centre tutelat. 

Tot i que inicialment la que ja és exvicepresidenta va descartar dimitir perquè considerava que aquesta decisió implicava sucumbir davant l’extrema dreta, que va promoure la investigació judicial, i que Compromís tampoc veia adient la seua dimissió, finalment Oltra va abandonar els seus càrrecs públics la setmana passada.

Mas, que prendrà possessió dijous, ha admés assumir el càrrec “amb molta responsabilitat” i després d’un “procés traumàtic” que ha viscut Oltra.

També et pot interessar

stats