Compromís es reafirma en les acusacions de "guerra jurídica" contra Oltra

La víctima dels abusos de l'exmarit de l'exvicepresidenta i exconsellera d'Igualtat ha assegurat que "ha sigut utilitzada"

Mónica Oltra i Aitana Mas
Mónica Oltra i Aitana Mas / À Punt NTC

Representants de les tres potes de la coalició Compromís —Més, Iniciativa i Verds-Equo— han tancat files al llarg de les últimes hores al voltant de Mónica Oltra. Així, la coalició valencianista es reafirma en les acusacions d'una ''guerra jurídica" contra l'exvicepresidenta del Consell i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La vicepresidenta del Consell i coportaveu d'Iniciativa-Compromís, Aitana Mas, ha tornat a eixir a defensar Mónica Oltra. A través d'un tuit, acusa el "poder" d'utilitzar ferramentes legals per acabar amb els que fan "polítiques valentes".

L'altre coportaveu d'Iniciativa, Alberto Ibáñez, s'ha pronunciat en termes semblants i assenyala "l'extrema dreta mediàtica".

La síndica de la coalició i membre de Més-Compromís Papi Robles també ha mostrat el seu suport a l'exvicepresidenta i ha declarat que "la veritat sols té un camí i es va obrint ràpidament".

Per la seua banda, el president de les Corts, Enric Morera, titla els fets de "trama corrupta" que ha tingut "implicacions mediàtiques i polítiques contra Mónica Oltra".

Les mostres de suport s'han fet públiques arran de la publicació d'una entrevista aquest diumenge al diari Levante-EMV amb la víctima dels abusos pels quals va ser condemnat l'exmarit d'Oltra, qui ha afirmat que “ha sigut utilitzada i que, després, l'han deixada tirada”.

Oltra, que va deixar el seu càrrec en el govern valencià i l’escó a les Corts després de ser imputada pel presumpte encobriment dels abusos, declararà com a investigada el pròxim 19 de setembre.

També et pot interessar

stats