La CE respon al regidor de l'Ajuntament de València que va posar en dubte el canvi climàtic que "existeix consens científic"

L'edil de Vox José Gozálbez va afirmar que el problema de l'aiguamoll de l'Albufera "no és el canvi climàtic, l'alarmisme climàtic o la religió climàtica"

L'Albufera de València
L'Albufera de València / La Generalitat

La Comissió Europea ha respost aquest divendres al representant de l'Ajuntament de València i regidor de la Devesa-Albufera, José Gozálbez, de Vox, que el passat febrer va posar en dubte els efectes del canvi climàtic, que "existeix consens científic" i que "la temperatura de la Terra està augmentant i això es deu a les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle generats per les activitats humanes".

La resposta arriba després que el representant de la formació d'extrema dreta a l'Ajuntament de València afirmara, en el marc de l'acte de Conservació i Gestió d'Aiguamolls enfront del canvi climàtic, que el problema de l'aiguamoll de l'Albufera "no és el canvi climàtic, l'alarmisme climàtic o la religió climàtica".

Gozálbez va llançar en aquell acte dues preguntes a la Comissió Europea: si considerava "que hi ha evidències científiques sobre el canvi climàtic i el corresponent calfament global", i "quines evidències científiques existeixen sobre l'impacte del calfament global en els aiguamolls europeus com l'Albufera?".

Així les coses, el comissari europeu Wopke Hoekstra ha respost en nom de la Comissió Europea a una pregunta formulada per l'eurodiputada socialista valenciana Inmaculada Rodríguez-Piñeiro, i ha afirmat en un comunicat que "l'acció pel clima de la Unió Europea es basa en la ciència, incloent-hi l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica d'ací al 2050 i reforçar la preparació i la resiliència de la societat enfront dels efectes adversos del canvi climàtic".

El comissari ha afegit que en el sisé informe d'avaluació del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic "s'afirma rotundament que les activitats humanes han sigut causants, de manera inequívoca, del calfament global, principalment a través de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle". A més, també destaca que el citat informe "conclou que els aiguamolls són ecosistemes amb un alt contingut de carboni afectats per diferents pressions; en particular, el canvi climàtic provocat per l'ésser humà".

"La protecció de les reserves de carboni existents evita l'alliberament de gasos d'efecte d'hivernacle a l'atmosfera i, en el cas dels aiguamolls, també és beneficiosa per a augmentar la resiliència dels ecosistemes, millorant al mateix temps la biodiversitat, la seguretat hídrica i el benestar humà. En aquest context, es va organitzar la conferència sobre aiguamolls per a conscienciar sobre tals vincles", ha conclòs Hoekstra.

També et pot interessar

stats