José Gosálbez, regidor de l’Albufera, assegura que el problema de l’aiguamoll no és l’“alarmisme climàtic o religió climàtica”

L'oposició demana el cessament de l’edil de Vox pel seu “insultant” discurs que, diuen, nega l’evidència científica

José Gosálbez, regidor delegat de Devesa-Albufera, en la Conferència Internacional sobre Conservació i Gestió d'Aiguamolls celebrada a València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de febrer 2024 - 14:39 Actualitzat: 14 de febrer 2024 - 17:40

Polèmica arran del discurs del regidor delegat de Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, José Gosálbez, aquest dimecres en la Conferència Internacional sobre Conservació i Gestió d'Aiguamolls celebrada a València. “El problema d'un aiguamoll com l'Albufera no és el canvi climàtic, alarmisme climàtic, diria jo, o religió climàtica”, ha afirmat l’edil de Vox en la primera intervenció. 

"Com si el clima no estiguera en permanent canvi des de l'inici dels temps", ha raonat Gosálbez, que també ha assegurat que "els registres històrics" desmenteixen "una hipòtesi no demostrada, però que han donat per bona sense examen, quasi com un acte de fe, els polítics menys rigorosos".

Aquestes paraules han causat que una part del públic assistent haja abandonat la sala. Les declaracions del màxim responsable en l'àmbit polític del major aiguamoll europeu, l'Albufera de València, també han tingut la resposta d'alguns ponents, eixint-se del guió inicial.

"No hi ha cap dubte científic que hi ha un canvi climàtic accelerat. Els científics no creiem, ens basem en evidències", ha etzibat el catedràtic d'Ecologia de la Universitat de València Antonio Camacho. En aquesta línia, el director de la Fundació Global Nature, Eduardo de Miguel, ha subratllat que "el 98% dels científics afirmen que hi ha canvi climàtic".

En el congrés internacional, que compta amb catedràtics, investigadors i responsables de diferents àrees mediambientals, precisament es busca fer una radiografia sobre l'estat de salut de les zones humides davant els efectes del canvi climàtic. 

Aquesta conferència, emmarcada dins de les activitats de la ciutat com a Capital Verda Europea, reunirà fins divendres un gran nombre de veus expertes per a debatre sobre la gestió dels recursos hídrics. També s'ha anunciat la creació per part de la Generalitat de la comissió de seguiment de l'Estació Biològica de l'Albufera.

L’oposició demana el seu cessament

Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament, Compromís i PSPV, han lamentat que el regidor de Vox haja negat el canvi climàtic en una conferència internacional i han demanat el seu cessament. A més, han assegurat que el seu discurs és un "insult" i ha suposat un “ridícul”.

El regidor de Compromís Sergi Campillo ha apuntat a l'alcaldessa, María José Catalá, com "la principal responsable de permetre aquest ridícul a escala internacional enviant a un regidor que nega l'evidència científica". Al seu judici, les declaracions de Gosálbez són "lamentables i una vergonya per a València".

Des del PSPV, la portaveu Sandra Gómez ha lamentat que Catalá haja convertit la ciutat en "una caricatura de les pitjors polítiques i en exemple de tot el negatiu" i ha demanat el "cessament immediat de Gosálbez pel seu negacionisme en un acte de la Capital Verda Europea".

També et pot interessar

stats