La Generalitat constitueix la comissió de seguiment de l'Estació Biològica de l’Albufera

L’òrgan el formen representants de la Conselleria de Medi Ambient, l'Ajuntament de València i la Universitat de València

ALBUFERA DE VALÈNCIA, ÀNGEL ROS DIE.JPG
Albufera de València / Àngel Ros

El director general de Medi Natural i Animal de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Raúl Mérida, ha anunciat aquest dimecres la constitució de la comissió de seguiment de l'Estació Biològica de l’Albufera. Així ho ha avançat en la Conferència Internacional sobre Conservació i Gestió d'Aiguamolls, que té lloc a València en el marc dels actes programats amb motiu de la Capitalitat Verda Europea 2024. 

Durant la seua intervenció, el director general ha concretat que l'estació facilitarà “la investigació científica associada al seguiment i millora d'espècies silvestres i hàbitats naturals per a buscar solucions a problemes ambientals i generar eines de gestió i conservació del medi natural, amb els resultats dels estudis realitzats”.

L’òrgan el formen representants de la Conselleria, l'Ajuntament de València i la Universitat de València i “pretén ser una base d'operacions per a treballs de camp relacionats amb els ecosistemes aquàtics continentals i de l’Albufera”.

Mérida ha detallat que aquest òrgan “es concep com un recurs docent en els estudis universitaris de grau i postgrau, i un element de divulgació, coneixement i sensibilització cap a la societat sobre el medi natural i els seus problemes”. 

I no sols per a l’Albufera, “un dels majors aiguamolls del món”, sinó també per als altres sis amb els quals compta la Comunitat Valenciana: el Fondo d'Elx, les Llacunes de la Mata-Torrevella, les Salines de Santa Pola, el Prat de Cabanes-Torreblanca, la Marjal de Pego-Oliva i els Estanys d'Almenara.

La presència d'aquests aiguamolls fa que la valenciana siga la segona autonomia amb més enclavaments d'aquest tipus. Un recurs natural molt valuós que el director general ha recordat que es complementa amb “altres 48 que estan protegits mitjançant el Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana, un registre que agrupa més de 46.000 hectàrees”.

Per al director general, el parc natural de l’Albufera “és el gran representant d'aquest ric patrimoni per ser un dels majors exemples d'èxit de la simbiosi entre l'ésser humà i la naturalesa”.

També et pot interessar

stats