Transició Ecològica situa la recuperació de l'Albufera entre les prioritats de l'any

La ministra considera l'aiguamoll una de les zones humides espanyoles més amenaçades i adverteix del risc d'arribar a un punt de no retorn

Ecologistes demanen protegir l'Albufera en el Dia Mundial de les Zones Humides / À Punt NTC

La ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha situat entre les prioritats d'enguany del Ministeri la millora de la conservació de les Taules de Daimiel, el Delta de l'Ebre i l'Albufera de València, juntament amb els acords per a assegurar la supervivència de Doñana i el Mar Menor. En un acte amb motiu del Dia Mundial dels Aiguamolls, Ribera ha explicat que Transició Ecològica té previst "facilitar que les línies d'actuació ja activades per a la protecció de l'Albufera es consoliden" al llarg del 2024.

La ministra ha demanat "la màxima implicació per a garantir no sols la conservació, sinó la restauració" de l'Albufera, Doñana, les Taules de Daimiel, el Delta de l'Ebre i el Mar Menor. Són zones humides on ha admés que s'estan produint "processos de degradació, de rebliment que han fet pensar si s'està arribant a un punt de no retorn com el que mai de la vida s'hauria volgut".

Ribera, que ha destacat la riquesa d'Espanya en aiguamolls, ha subratllat com "ineludible" el fet d'integrar la "protecció d'ecosistemes amb polítiques territorials i sectorials". I ha recordat que el mandat europeu que es derivarà de la futura Llei de Restauració de la Naturalesa considera que "ja no n'hi ha prou amb conservar, s'han de restaurar els ecosistemes".

Espanya és el quart país en nombre d'aiguamolls d'importància internacional i l'estat europeu més més diversitat de zones humides.

També et pot interessar

stats