Les zones humides, com la Marjal dels Moros, aliades per a mitigar el canvi climàtic

Un projecte europeu, en què participa la Universitat de València i que implica dotze països, està mesurant com aquests ecosistemes poden capturar o alliberar gasos d'efecte hivernacle

Un dels llocs on estan treballant els investigadors és la Marjal dels Moros, entre Sagunt i Puçol / À Punt NTC

Les zones humides poden ser unes grans aliades per a mitigar el canvi climàtic. Un projecte europeu, en què participa la Universitat de València i que implica dotze països, està mesurant com aquests ecosistemes poden capturar o alliberar gasos d'efecte hivernacle.

Un dels llocs on estan treballant és la Marjal dels Moros, entre Sagunt i Puçol, que s'ha convertit en un laboratori a l'aire lliure os es mesura la relació dels gasos amb les marjals.

Investigadors de diverses parts del món estudien la interacció entre el terreny, la vegetació i l'aigua. En el territori valencià també prenen mostres al prat de Cabanes Torreblanca o a l'Albufera de València.

El treball forma part d'un ambiciós projecte europeu, dins de la xarxa Horizon Europe. Hi col·laboren 17 organismes de 12 països, ja que els investigadors afirmen que els ecosistemes "poden ser uns aliats contra el canvi climàtic si els tractem bé".

El mateix treball l'estan fent a les zones humides més importants d'Europa a llocs com Lituània, Holanda o Portugal. El projecte posa de manifest els beneficis que els ecosistemes aporten a la societat.

També et pot interessar

stats