Castelló de la Plana reduirà al 50% el preu dels abonaments d'autobús fins al 30 de juny

Des del consistori afirmen que el municipi tindrà el transport públic més accessible de la història

Autobús urbà de Castelló de la Plana
Autobús urbà de Castelló de la Plana / Transport Urbà de castelló

L'Ajuntament de Castelló de la Plana aplicarà des de l'1 de febrer fins al 30 de juny un descompte del 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge del servei de transport públic urbà amb autobús. 

La mesura, aprovada en l'última Junta de Govern Local, se suma a altres ja en vigor, com la gratuïtat del transport públic urbà per a menors de 31 anys, segons fonts del consistori.

L'alcaldessa del municipi, Amparo Marco, ha recalcat que es tracta d’una mesura d'important efecte per a les famílies, que ajudarà a fer front a l’augment dels preus i que, a més, contribueix a impulsar l'ús del transport públic urbà.

També ha destacat que l’acció ha sigut possible gràcies a les ajudes aprovades pel Govern per a fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna, materialitzades en un decret que recull el finançament per part del Ministeri de Transports del 30% del descompte dels abonaments als ajuntaments que establisquen una reducció d'almenys un 50% sobre el preu habitual. El consistori assumirà el 20% restant.

L'Ajuntament venia aplicant des de setembre de l'any passat una reducció del 30% en els abonaments des de l'aprovació de la mesura per part del Govern. Ara, se sumarà el 20% que finançarà el consistori per a ampliar la reducció fins a la meitat del preu. El regidor de Mobilitat Sostenible i Joventut, Jorge Ribes, ha afirmat que amb aquestes mesures s'ha aconseguit que Castelló tinga el transport públic més accessible de la història.

També et pot interessar

stats