Alacant prorroga fins al 31 de gener la rebaixa del 30% en l'autobús

La decisió s'adopta de manera conjunta amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

Imatge d'arxiu d'uns dels autobusos d'Alacant
Imatge d'arxiu d'uns dels autobusos del TAM / Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig

L'Ajuntament d'Alacant ha acordat prorrogar fins al pròxim 31 de gener la reducció del 30% en el preu dels abonaments i títols multiviatge del transport urbà amb autobús, integrat en el Sistema Alacant Metropolità (TAM).

La decisió s'adopta de manera conjunta amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, segons ha destacat el regidor de Transports i Accessibilitat, Manuel Villar, que ha considerat que "és convenient i oportú per motivacions d'interés públic".

La Junta de Govern Local va acordar inicialment aquesta rebaixa del 30% el passat 29 de juliol, en relació amb les ajudes directes al transport públic urbà aprovades un mes abans pel Ministeri de Mobilitat per a respondre a les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna i la inflació que se'n va derivar.

El consistori va aprovar la implantació d'aquesta reducció del 30% del preu dels abonaments entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2022 "com a mesura d'impuls i foment del servei públic de transport urbà col·lectiu de viatgers amb autobús de la ciutat, competència municipal".

En aquest sentit, el regidor ha explicat que va en la línia de l'acord del Consell que va donar llum verda a la reducció temporal de tarifes dels títols de transport integrats de la Generalitat per al sistema TRAM d'Alacant, el transport metropolità de Castelló i dels títols de transport propis d'FGV per a la xarxa de TRAM d’Alacant, en un 30%, des de l'1 de setembre al 31 de desembre de 2022.

Al seu torn, la Direcció General de Transport Terrestre del Ministeri va concedir el passat dia 19 una ajuda directa a l'Ajuntament d'Alacant d'1.142.952 euros en concepte de subvenció al transport públic terrestre, urbà i interurbà en l'àmbit local.

Es tracta d'una ajuda justificada pel context d'alts preus de l'energia i dels combustibles, que afecta molt especialment a la mobilitat quotidiana de la ciutadania.

També et pot interessar

stats