Castella i Lleó debat la moció de censura que han presentat els socialistes

Tot fa pensar que el PSOE no tindrà suport suficient perquè la moció prospere, però l’eixida d’una procuradora de Ciutadans sembra la incertesa

Una sessió del parlament castellanolleonés del passat 10 de març
Una sessió del parlament castellanolleonés del 10 de març

El parlament de Castella i Lleó acull aquest dilluns el debat de la primera moció de censura del govern autonòmic d’aquesta regió, que va presentar el PSOE per a llevar la presidència al popular Alfonso Fernández i la vicepresidència a Francisco Igea (Ciutadans). Tot fa pensar que els socialistes no reuniran prou suports perquè la moció de censura isca endavant, encara que la marxa d’una diputada de Ciutadans per Salamanca, ara no adscrita, sembra el dubte. 

Ara per ara, els comptes no li ixen al socialista Luis Tudanca, candidat a la presidència en aquesta iniciativa, però la seua voluntat de treballar "fins a l'últim minut" per a aconseguir suports es va veure reforçada el divendres, quan el grup parlamentari de Ciutadans es va trencar amb la marxa de la diputada de Salamanca María Montero. Amb aquesta maniobra de Montero, el PP i Ciutadans perden la majoria, en sumar 40 suports i no els 41 necessaris.

A pesar de la marxa de Montero, la direcció autonòmica del partit dona per "desactivada" la moció de censura. Per la seua banda, tant el vicepresident de la Junta i procurador de Ciutadans, Francisco Igea, com el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, David Castaño, han reiterat en els últims dies el seu 'no' al PSOE. 

Els socialistes castellanolleonesos van presentar la moció de censura al seu parlament arran de la crisi política que va desencadenar la moció de censura impulsada pel PSOE i Ciutadans a Múrcia, que finalment va fracassar

Depenent de l'extensió de les intervencions durant el debat, la moció de censura al govern de Castella i Lleó es votarà  aquest dilluns o s'ajornarà a demà dimarts.

També et pot interessar

stats