Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Carlos Mazón: "El canvi a Espanya arranca hui a València"

La candidata a l’alcaldia de València, Maria José Catalá ha aprofitat el seu discurs per a reivindicar la figura i el llegat de Rita Barberá 

Carlos Mazón, aquest diumenge en la clausura de la Intermunicipal del PP / À Punt NTC

"El canvi a Espanya arranca hui a València, a la Comunitat Valenciana", ha assegurat aquest diumenge el líder dels populars valencians i candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, en l'acte de clausura de la 26a Intermunicipal del PP que s'ha celebrat durant tot el cap de setmana al Museu de les Ciències de València.

"No pot ser una taxa turística que llastra el nostre turisme, no poden ser 25.000 majors que esperen una plaça en una residència, no pot ser que no tinguem l'aigua que ens correspon. No pot ser que no es pinte res, que no es reivindique res, que no es lluite per res, que no hi haja finançament, que no hi haja inversió, que tinguem els pitjors pressupostos generals de l'Estat en tota la història", ha denunciat Mazón amb un to encés que ha fet alçar l'auditori entre aplaudiments. "No pot ser la fugida de sanitaris a altres comunitats, simplement perquè compta tant o més el valencià que el doctorat o la formació", ha afegit el presidenciable.

Pel que fa a la qüestió identitària, Mazón ha defensat l'“orgull de valenciania, de ser de la Comunitat Valenciana, d'ofrenar noves glòries a Espanya”. El president del PP de la Comunitat Valenciana ha assegurat que pararà el “procés separatista catalanista” al nostre territori i ha promés que s'acabaran “les reunions pels Països Catalans pagades per la Generalitat Valenciana” i els “deu milions d’euros per a entitats catalanistes”. 

El líder de l'oposició també ha acusat el PSPV i Compromís de “creure's impunes”. Així, ha remarcat que no pot ser que el germà del president Puig “porte vora dos milions d’euros en subvencions, amb gent imputada, alts càrrecs imputats, i no passe res”.  En aquesta línia, en referència al cas Assut, ha assegurat que mig Partit Socialista ha declarat en seu judicial que la trama de factures falses és verdadera i que ha durat, i continua durant, desenes d’anys. 

Pel que fa a l’exvicepresidenta Mónica Oltra, ha considerat vergonyós que hi haja 13 imputats per suposadament haver tapat els abusos de l'exmarit a una menor tutelada. Mazón ha criticat la vicepresidenta actual, Aitana Mas, pel seu viatge a Islàndia per a adaptar el model valencià d'atenció als menors víctimes d'abusos.

Mazón, que ha estat acompanyat des de la primera fila pel líder del PP Alberto Núñez Feijoo, els expresidents del govern espanyol, José María Aznar i Mariano Rajoy, la secretaria general de la formació, Cuca Gamarra, i el vicesecretari general institucional del PP Esteban González Pons, s’ha referit al govern del Botànic com “huit partits que es barallen cada dia” i ha dit que vol posar en marxa un govern “sense espectacles”, "fer una revolució fiscal" i “traure la ideològica política de les aules dels nostres fills”. 

Catalá reivindica el llegat de Barberá

Abans de Mazón, ha intervingut la candidata popular a l’alcaldia de València i síndica actual del PP a les Corts i l’Ajuntament, María José Catalá, que ha reivindicat el llegat de Rita Barberá i ha promés que abans que acabe el 2023 Barberá serà alcaldessa honorària de la ciutat i que el pont de les Flors portarà el seu nom. 

En la seua intervenció ha emfasitzat que el Partit Popular sent “orgull i respecte” pel seu llegat. En aquesta línia, Catalá ha remarcat que el seu projecte de ciutat, que ha contraposat al del "malfaener" Joan Ribó, és acabar el llit del riu Túria i “portar aquesta gran ciutat a la mar, com sempre va voler la nostra alcaldessa [Barberá]”.

"Aquesta ciutat tornarà a enlluernar en mans d'una alcaldessa del PP", ha assenyalat la dirigent popular, per a qui València no necessita la "desgana, mandra i apatia" que ofereix l'equip de govern local actual i ha de tornar "on ha d'estar", a ser "una de les millors ciutats d'Espanya".

Segons Catalá, l'esquerra "ja no enganya a ningú amb les seues falses banderes i les seues falses promeses", i les ciutats del PP seran "el punt final del que mai degué passar a Espanya i no tornarà a passar a Espanya, que és Pedro Sánchez, els separatistes i tots els que volen trencar aquest país".

Exhibició d'unitat 

Després d'exhibir dissabte una foto d'unitat inèdita, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i els expresidents del govern José María Aznar i Mariano Rajoy s'han donat aquest diumenge un nou bany de masses al Museu de les Ciències de València, un recinte que han omplit més de 4.000 militants, a més de gent que s'ha quedat en l'exterior.

També tota la plana major del PP i tots els presidents autonòmics del partit, que han tornat a bolcar-se en la precampanya de cara a les eleccions el 28 de maig, quan el PP vol que els ajuntaments i les autonomies siguen l'avançada per a posar "punt final" al govern de Pedro Sánchez.