Més de 2.000 persones es concentren al centre d'Alacant per a demanar un millor finançament

Es tracta de la primera protesta empresarial convocada contra la inversió prevista als pressupostos generals de l'Estat

Més de 2.000 persones es concentren al centre d'Alacant per a demanar un millor finançament / À Punt NTC

La concentració que aquest dijous ha convocat la Cambra de Comerç d'Alacant a la plaça de la Muntanyeta (seu de la subdelegació del govern) contra l'infrafinançament de la província als pressupostos generals de l'Estat ha sigut secundada per nombrosos empresaris de la Comunitat Valenciana, representants polítics i també per ciutadans anònims. Al voltant de 2.200 persones han participat en aquesta concentració, segons dades de la Policia Nacional. Es tracta del primer acte de protesta convocat pels empresaris contra el mal finançament de la província.

El president de la Cambra de Comerç d'Alacant, Carlos Baño, ha remarcat la demostració d'unitat en la protesta. "L'únic que volem és reclamar els pressupostos generals de l'Estat per a la província d'Alacant i demostrar unió de tot el teixit empresarial i de tota la població per a reclamar el que Alacant es mereix", ha dit Baño. El president cameral ha rebutjat qualsevol "connotació política" en l'acte. Ha dit que no és moment de passar llista de qui està i qui no, i preguntat per l'absència dels sindicats, ha justificat que tenien una altra protesta —en referència implícita a la que han concretat aquest dijous de matí a Madrid per a reclamar salaris ajustats a la inflació.

En l'acte estaven els màxims responsables empresarials de la Comunitat Valenciana, entre ells José Vicente Morata, president del Consell de Càmeres de la Comunitat Valenciana o Salvador Navarro, màxim responsable de la patronal autonòmica, CEV. Navarro ha explicat que faça el que faça el govern, "es mereix aquesta manifestació". El responsable empresarial ha qualificat de "galtada" les dades d'inversió en les comarques del sud.

Entre els assistents també ha estat la patronal hotelera Hosbec. El seu president, Toni Mayor, ha recordat que les infraestructures són "necessàries" i és moment de "no perdre ni un cèntim". L'empresari de Benidorm ha remarcat que és necessari reivindicar les inversions en aquestes infraestructures.

Mazón: "la província ha dit prou"

La protesta ha comptat amb la presència de polítics dels partits de l'oposició al govern d'Espanya —Ciutadans, PP i Vox. Durant l'acte, el president de la Diputació d'Alacant i líder del PP valencià, Carlos Mazón, ha considerat l'acte un punt i a part. "És un dia important. La província d'Alacant ha decidit alçar-se, ha dit que ja n'hi ha prou", ha explicat Mazón. El responsable dels populars ha remarcat que a la protesta han acudit tot el PP de la província i ha lamentat les absències.

Durant l'acte, de fet, Mari Carmen Sánchez, vicealcaldessa i portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament d'Alacant, ha remarcat que la ciutat és la cinquena economia espanyola, però "un any més s'està veient relegada en inversions en la província". La responsable política ha dit que la província pateix cada any més discriminació. "Alacant, a la cua", ha lamentat.

Ana Vega, síndica de Vox a les Corts, ha defensat que tots els espanyols han de ser iguals "i els alacantins no podem ser menys".

També et pot interessar

stats