Acusacions mútues entre el PP i el PSPV pel cas Assut i la retallada en el transvasament

Mazón ha remarcat que el PP "no té cap afiliat investigat" en el cas Assut, al que Muñoz li ha respost que “no en té 1, sinó 41

El president del PP valencià, Carlos Mazón i el secretari d'organització del PSPV, José Muñoz / Agències

El Partit Popular i el PSPV es llancen acusacions quan falten quatre mesos per a les eleccions autonòmiques i municipals. Sobre el terreny hi ha dues qüestions que marcaran l'agenda política: el cas Assut i la retallada en el transvasament del Tajo al Segura.

El president del PP de la Comuniat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat que el partit es personarà en la causa com a acusació popular. Diu que volen saber la veritat per a "saber tota la veritat", sense "por de res" i "passe el que passe" i ha remarcat que el PP "no té cap afiliat investigat" en aquesta causa.

Mazón ha carregat contra l'exvicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, advocat del principal investigat en Assut. En opinió de Mazón, Mata "va contar el que hi ha al sumari" al seu partit i va anar "a presó per a veure de què s'assabentava". "No juguem amb l'avantatge del PSOE", ha declarat en roda de premsa sobre aquest cas en el qual s'investiguen presumptes comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València, durant l'etapa del PP, i un suposat finançament il·legal del PSPV.

Però en el PSPV en fan una lectura molt distinta. El secretari d’Organització del partit, José Muñoz, ha respost Mazón assegurant que el PP "no té un investigat en Assut, sinó 41” i li ha convidat a “buidar les X en el seu propi partit”.

El dirigent socialista ha reptat Mazón que “es pronuncie sobre un cas que té l'epicentre en els governs de Rita Barberá i que damunt mantinguen a les seues files a persones que estan implicades”. "Aquells que han anat dopats a les eleccions i han sigut condemnats per corrupció són els mateixos que hui intenten donar lliçons i ressusciten la pitjor cara del zaplanisme", ha dit Muñoz.

El segon tema que centra el debat entre les formacions és el transvasament del Tajo al Segura i l'aposta per l'aigua dessalada. El PP creu que la Generalitat no ha batallat prou en aquest assumpte. Mazón s’ha referit a Luis Planas, ministre d’Agricultura, qui considera que "no hauria de visitar la Comunitat Valenciana sense començar demanant perdó ni dient que acabarà amb el major atac hídric de la història", després que el govern espanyol haja aprovat una retallada en els recursos hídrics que arribaran al Baix Segura a través del transvasament.

Pel que fa als socialistes, retrauen que l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy també va tancar l'aixeta. "Ni Rajoy ni qualsevol dels seus ministres tampoc haurien de xafar la Comunitat Valenciana”, ha asseverat Muñoz.

En aquesta línia, ha apuntat que en l'etapa de governs populars "es van transvasar 800 hectòmetres cúbics" i, davant d'això, amb els executius de Pedro Sánchez "s'han transvasat 1.200 hm³".

La precampanya també comptarà amb altres temes polèmics, com ara la llei del "només sí és sí". Els populars han demanat el permís per a manifestar-s'hi en contra l'11 de febrer. 

També et pot interessar