Català: "L'aigua és la demostració més clara, després del finançament, que Puig és un president extremadament dèbil"

La síndica del PPCV a les Corts aposta per governs "de majoria" i obri la porta a incorporar perfils independents o de Ciutadans en la llista a l'Ajuntament de València

Catalá, entrevistada aquest dilluns en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La secretària general del PP a la Comunitat Valenciana (PPCV) i síndica de la formació a les Corts, María José Català, ha carregat aquest dilluns contra l'actuació del govern valencià en la polèmica oberta pel decret que puja els cabals hidrològics del riu Tajo i retalla en la pràctica el transvasament d'aigua al Segura. Entrevistada en Les notícies del matí, la també regidora i portaveu del grup municipal popular en l'Ajuntament de València considera que s'ha evidenciat de nou la feblesa del president valencià, Ximo Puig, que no ha sabut defendre els interessos dels regants davant de la Moncloa. "L'aigua és la demostració més clara, després del finançament, que Puig és un president extremadament dèbil", ha opinat en la ràdio d'À Punt.

Per a Català, el govern espanyol ha enganyat el Consell amb l'elaboració de la norma, que està encara pendent d'aprovar-se en el Consell de Ministres. "Sembla un sainet, de què ens val als valencians un president que o no s'assabenta del que passa o a qui el seu mateix govern li pren el pèl?" s'ha preguntat la número dos del PPCV, qui considera que Puig "no val" per a dirigir la Comunitat Valenciana. També ha criticat l'actual consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, per haver-se abstingut en el Consell Nacional de l'Aigua quan es va acordar el decret, origen de la polèmica que reduïa l'aigua disponible per a transvasar, i després anar a manifestar-se a Madrid en defensa dels regants. "Em pareix una vergonya", ha opinat Català.

De què ens val als valencians un president que o no s'assabenta del que passa o a qui el seu mateix govern li pren el pèl?

La dirigent popular creu que l'executiu de Pedro Sánchez ha afavorit Castella-la Manxa perquè el president del territori, Emiliano García Page, "se li ha posat flamenc, mentre que "el nostre", en al·lusió a Puig, no. I s'ha mostrat preocupada perquè, segons ha advertit, amb la política hídrica del govern estatal es minven les possibilitats del sector agrari valencià.

Aposta per governs "de majoria"

En clau preelectoral, la síndica parlamentària del PPCV i candidata a l'alcaldia de València ha apostat per un canvi de cicle polític tant en l'ajuntament de la ciutat com en el govern autonòmic, i ha deixat clar que el seu partit "no ix ni a empatar les eleccions ni a tindre un èxit justet". "Eixim a guanyar i amb majoria suficient per a fer àgil el govern de la Generalitat", ha subratllat Català, qui ha assenyalat que ella s'estimaria més un govern amb majoria “sòlida” per a "no haver d'estar pactant cada cinc minuts cada paper". Aquesta fórmula, a parer seu, és la més “àgil” i “millor” per a un "govern eficient".

M'agradaria no haver d'estar pactant cada cinc minuts cada paper

La regidora popular en l'Ajuntament de València, que ha fixat el primer cap de setmana de febrer com la data en què es proclamarà oficialment com a candidata del PP per a agafar el bastó de comandament a la ciutat, ha deixat oberta la possibilitat d'incorporar perfils independents a la llista electoral. "Vull fer un equip de govern, són les persones que els pròxims quatre anys governaran la ciutat de València". Per això optarà per figures amb perfil “tècnic”, “professional” i "molt preparades". Tampoc ha descartat fitxatges procedents de Ciutadans després de la deriva en què està immers el partit. Per exemple, l'actual portaveu en el consistori, Fernando Giner, o la ja exsíndica parlamentària a les Corts, Ruth Merino. "Estem oberts a qualsevol incorporació, hi ha molt de talent en les fileres de Ciutadans", ha reconegut.

Comissió d'investigació d'Assut

La portaveu del PPCV a les Corts s'ha mostrat partidària de posar en marxa una comissió d'investigació sobre el cas Assut i que Puig aclarisca "si és el cap que ix en els papers". El seu partit l'ha demanada després que Francisco Martínez, exgerent del PSPV, declarara davant del jutge que una constructora va finançar despeses electorals del partit en 2007 i 2008, però el Botànic s'hi ha oposat. La diputada popular ha assenyalat que el possible finançament irregular dels socialistes podria acabar esguitant Puig, que és candidat al govern de la Generalitat, i li ha reptat a donar respostes. "Hi ha cert punt d'incoherència, si Puig no té res a amagar el millor que pot fer és votar a favor d'eixa comissió", ha opinat. Ella considera que la investigació hauria d'abastar també la part que afecta l'Ajuntament de València en època de Rita Barberà, i ha criticat els socialistes i Compromís per mantindre el que ella entén com una "postura hipòcrita" per negar-se a obrir comissions d'investigació.

També et pot interessar

stats