Carlos Flores (Vox) deixarà de ser membre del Consell de Transparència la setmana que ve

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat ha dit que faran valdre els seus vots per a governar i que el missatge de Vox és molt clar: no al govern del Botànic i el PP com a soci preferent

Carlos Flores a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Carlos Flores, ha anunciat en una entrevista a Les notícies del matí que deixarà de ser membre del Consell de Transparència la setmana que ve.

Flores deixarà el seu lloc en aquest òrgan consultiu de la Generalitat i s'ha mostrat satisfet perquè no s'ha arribat a un acord per a renovar els òrgans estatutaris amb mandats caducats en l'últim ple de la legislatura.

Per al candidat de Vox, hauria sigut "una situació anòmala" que es renovaren totes aquestes institucions estatutàries amb intenció que els nomenats per l'actual configuració de les Corts accediren al càrrec amb una nova configuració i prolongara els efectes d'aquesta legislatura durant altra legislatura i un poc més".

Sobre un possible acord de govern amb el Partit Popular després de les eleccions, Flores ha dit que faran valdre els seus vots i que volen governar i aplicar les seues polítiques. "Nosaltres ho tenim clar, la nostra prioritat és que no es repetisca a la Comunitat Valenciana un pacte del Botànic i que el nostre soci preferent per a formar un govern és el PP i li ho hem transmés així a l'electorat".

Nosaltres ho tenim clar, la nostra prioritat és que no es repetisca a la Comunitat Valenciana un pacte del Botànic i que el nostre soci preferent per a formar un govern és el PP i li ho hem transmés així a l'electorat.

En aquest sentit, Carlos Flores ha criticat que el PP s'aferre al discurs que no contemple més escenari que governar a soles, ja que "jo no he vist cap enquesta que li done al PP una majoria absoluta".

Segons el candidat de Vox, el PP té un problema que "no sap on se situa" i té un segon problema, vol "cortejar a l'electorat de centre i esquerra però no perdre al més conservador, encara que si el PP vol jugar a les ambivalències, és qüestió d'ells".

La moció de censura a Sánchez

La seua visita a Les notícies del matí ha coincidit amb l'inici del debat al Congrés de la moció de censura que ha registrat Vox contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Una moció està condemnada al fracàs, ja que necessita la majoria absoluta del Congrés i ni el PP votarà a favor.

Flores ha explicat que aquesta és una moció "atípica" amb un candidat independent, pel fet que no pretén substituir al govern socialista pel govern de Vox, sinó anticipar les eleccions. "Em resulta trist que ja anticipen la seua posició abans d'escoltar un candidat independent com Tamames i ens llança una imatge negativa del parlament".

Així, ha remarcat que aquesta és una moció de censura contra el govern de Pedro Sánchez, però una vegada es planteja "els partits no poden posar-se de perfil. "A mi em fa pena que Cuca Gamarra diga que s'abstindrà, ja que l'abstenció és la indefinició i el PP s'encongeix de muscles".

D'altra banda, també ha parlat sobre com li pesa ara que és candidat a la Generalitat el fet que l'Audiència de València el condemnara l'any 2002 per un delicte de violència psíquica habitual i 21 faltes de coaccions, injúries i vexacions contra la dona que en aquell moment era la seua parella. Flores ha dit que és "la meua vida privada i en la meua consciència, em pesa tot i cadascun dels dies de la meua vida, però em negue al fet que una cosa succeïda fa 23 anys determine el meu futur i coarte el meu dret a posar-me a la disposició dels valencians".

Segons ha reiterat, aquest fet no ha afectat el seu acompliment professional com a professor universitari, ni tampoc en el Consell de Transparència o la Junta electoral valenciana. "Entenc que serà una arma reiteradament utilitzada per l'oposició, però en algun moment es cansaran. És un error pel qual he pagat i he demanat disculpes".

També et pot interessar

stats