Flores (Vox) sobre la seua condemna: "Em vaig equivocar i em presente amb un full net"

El també catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València ha anunciat que deixarà el lloc de vocal al Consell de Transparència quan s'inicie la campanya electoral

Carlos Flores aquest dilluns a les Corts
Carlos Flores aquest dilluns a les Corts / À Punt NTC

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat en les eleccions de maig, Carlos Flores Juberías, condemnat el 2002 per violència de gènere contra la seua exdona, ha afirmat que "es va equivocar i va cometre un error i es presenta a les eleccions amb un full net".

Flores ha fet aquestes manifestacions durant la compareixença a la comissió de Transparència de les Corts, en la qual es debatia la llei de participació ciutadana, i ha anunciat que deixarà el lloc de vocal en el Consell de Transparència quan s'inicie la campanya electoral.

La comissió s'ha desenvolupat amb tensió, després que el PP i Compromís anunciaren, abans de la sessió, la intenció de no realitzar preguntes al compareixent, mentre que Unides Podem se n'ha eixit de la sala durant la intervenció del candidat de Vox i catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València.

"Ningú s'ha queixat, ni el PSPV, ni Compromís, ni Podem, del meu treball durant aquests anys, ni del Consell ni del meu individual com a membre d'aquest", ha afegit.

Flores ha assegurat que no creu que "vagen a haver-hi altres motius de queixa en els mesos que em queden fins que comence la campanya electoral, moment en el qual, lògicament, renunciaré a aquest lloc".

Segons ha explicat, en aquests moments és un ciutadà "sense antecedents penals, en ple ús dels seus drets que únicament planteja als ciutadans la possibilitat de decidir sobre la meua candidatura".

Respecte a la petició de perdó ha assenyalat: "Tinc els comptes saldats amb la meua família, amb els meus fills i amb la meua exesposa des de fa molt temps".

"Em vaig equivocar, vaig cometre un error, el vaig pagar àmpliament i ara comparec ací com a ciutadà i el dia de demà compareixeré davant els valencians amb un full net, i que decidisquen ells", ha conclòs.

Flores Juberías va ser condemnat el 2002 per violència psíquica, coaccions, injúries i vexacions cap a l'exparella i mare dels seus fills.

També et pot interessar

stats