Més canvis al Consell: Empar Martínez Bonafé, nova secretària autonòmica d'Economia

El Consell nomena també l'exdiputada socialista Clara Tirado directora general de Cooperació Internacional

La nova secretària autonòmica d'Economia, Empar Martínez Bonafe
La nova secretària autonòmica d'Economia, Empar Martínez Bonafe / GVA

Els ecos de la remodelació de govern escomesa per Ximo Puig continuen sentint-se una setmana després en forma de canvis en el segon escaló. El ple del Consell ha nomenat aquest divendres Empar Martínez Bonafé com a nova secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum en substitució de Rebeca Torró, que ha agafat les regnes de la Conselleria de Política Territorial

Martínez era fins ara directora general d’Indústria, Energia i Mines en compliment de la quota del PSPV dins de la Conselleria d'Economia, que encapçala Compromís. La vacant que deixa en aquesta direcció general la cobreix, al seu torn, Silvia Cerdà. És llicenciada en Ciències Econòmiques i regidora socialista a l’Ajuntament d’Onda.

D'altra banda, el ple del Consell ha aprovat la designació de Clara Tirado com a directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament en substitució de Xelo Angulo, que ha abandonat la Conselleria de Transparència per a ocupar l'escó a les Corts que ha deixat buit l'exsíndic socialista Manolo Mata. Tirado, diputada autonòmica entre 2007 i 2019, va tindre un paper destacat en el cas Blasco perquè va ser qui, junt amb la consellera Mireia Mollà, va presentar les denúncies que el feren esclatar. 

Tots aquests canvis s'afegeixen a l'ascens de Ximo López Camps com a nou secretari autonòmic de Cultura en relleu de Raquel Tamarit, qui ha passat a dirigir la Conselleria d'Educació després de la sobtada renúncia de Vicent Marzá. 

També et pot interessar

stats