La candidata del PP a València: “Nomenar Rita Barberá alcaldessa honorària serà una de les primeres coses que faça”

Catalá retrau al govern d’esquerres que no haja aprovat la distinció, quan “tots” els grups polítics, inclòs el PP, van aprovar que Vilar (PSOE) fora regidor honorari a títol pòstum

Rita Barberà
Exalcaldessa de València Rita Barberá / À Punt NTC

Una de les primeres comeses de María José Catalá, candidata popular a l’alcaldia de València, si finalment assoleix la vara de comandament, serà nomenar alcaldessa honorària de la ciutat l’exalcaldessa de València, la també popular Rita Barberá. Així ho ha manifestat Catalá en la conferència que ha fet en el Fòrum Europa, en el torn de preguntes que li han fet els periodistes.

“Serà una de les primeres coses que faça, si pot ser en el primer ple”, ha admés Catalá. En aquesta línia, la candidata popular ha afirmat que també té la intenció de donar el nom de Barberá al pont de les Flors, un dels que hi ha a l’antic llit del Túria. Catalá ha afegit que la família de l'exprimera regidora també "ho vol així".

El cap de llista popular ha recordat que el seu grup municipal, "en els últims anys ha plantejat que es declare alcaldessa honorària de la ciutat a títol pòstum Rita Barberá", però la iniciativa no va tindre els vots del govern municipal. En opinió de María José Catalá, aquesta és una "qüestió que transcendeix les idees polítiques", però ha lamentat que no s'haja aconseguit al llarg de la legislatura.

Pel que fa als precedents que avalen aquest nomenament, la líder dels populars a la ciutat ha recordat que "tots" els integrants de la corporació van consensuar que l'edil socialista Ramón Vilar, que ha faltat aquesta legislatura, fora nomenat "regidor honorari a títol pòstum". Catalá assegura que "mai" va entendre la "negativa política" que es va donar després, quan el PP va proposar que Rita Barberá "fora alcaldessa honoraria a títol pòstum".

"Nosaltres vam fer un gest de generositat amb Ramón Vilar, que era merescut, i crec que la generositat no va tindre bitllet de tornada per part de l'esquerra", ha assenyalat la candidata del PP. Catalá ha considerat que "un alcalde ha d'estar per damunt d'aquesta mena de mitjans, de fílies o de fòbies" i atendre qüestions "que van més enllà i que són de sentit comú".

També et pot interessar

stats