Mor Ramón Vilar, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València

Ha faltat aquest dissabte a Algemesí als 64 anys després de patir un infart.

Ramón Vilar, en una imatge d'arxiu
Ramón Vilar, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de València

L'actual regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Ramón Vilar (PSPV), ha mort aquest dissabte a Algemesí (Ribera Alta) als 64 anys després de no superar un infart. Vilar, natural de València, ha tingut una àmplia trajectòria política en el consistori des de 1983 i ha format part del govern municipal en les dues últimes legislatures.

Actualment tenia les competències d'Hisenda, Informació i Defensa de la Ciutadania, era membre del Consell d'Administració de l'EMT i de la Junta Local de Protecció Civil, president de la Junta Municipal de Pobles del Sud i vicepresident de la Junta Municipal de Russafa.

A més, era membre del comité nacional del PSPV, de la comissió executiva comarcal de València, del Col·legi d'Economistes, del Club de Encuentro Manuel Broseta, de l'Ateneu Mercantil de València i de la FSP-UGT.

Vilar també era conseller del Llevant des de 2009 i va ser patró de la Fundació Cent Anys des de 2009 fins a 2017. El club ha mostrat el seu condol i ha agraït la seua dedicació i treball en el Llevant.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat en un missatge en Twitter la mort de Vilar, a qui ha definit com “una persona compromesa des de ben jove amb la justícia social i les llibertats a València”.

Les reaccions de nombrosos polítics i partits de tots els colors no s'han fet esperar. L'alcalde València, Joan Ribó, en nom de la corporació municipal, ha expressat el seu condol, i ha destacat que era "molt volgut per tota la corporació" municipal i "un magnífic regidor al servei de València". També ho han fet regidors de l'equip de govern com ara Sandra Gómez (PSPV), Pere Fuset (Compromís) i de l'oposició, com per exemple María José Catalá (PP), Fernando Giner (Cs) i José Gozálbez (Vox).

La líder del PPCV, Isabel Bonig; el síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó; el president de les Corts, Enric Morera, i l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero, entre altres, també s'han sumat a les mostres de condol.

Companys i amics del regidor han acudit aquesta vesprada al tanatori municipal per a acomiadar-se d'ell. L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial i es posarà a la disposició de totes les persones que ho desitgen un llibre de condolences en el Saló de Cristall de la casa consistorial.

El seu substitut a l'ajuntament serà Borja Sanjuán, portaveu del PSPV-PSOE a València, militant de Joves Socialistes i un dels membres designats per la comissió executiva socialista per a negociar l'acord de govern assolit entre Compromís i el PSPV per a la ciutat de València al juliol de 2019.

També et pot interessar