La campanya de Yolanda Díaz a la Comunitat Valenciana: un acte d’Unides Podem i un altre en què coincidirà amb Ribó

La vicepresidenta donarà suport a Illueca a Alacant i assistirà a un acte de la Comissió Ciutat-Port a València la setmana de les eleccions

Yolanda Díaz, cordant-se una espardenya, en un dels actes en què va participar a la Comunitat Valenciana el setembre passat
Yolanda Díaz cordant-se una espardenya en un dels actes en què va participar a la Comunitat Valenciana el setembre passat / Europa Press

Yolanda Díaz se sumarà a la campanya de les autonòmiques valencianes, a pesar que Sumar, el partit que lidera, no participa en la carrera del 28M al nostre territori. La també vicepresidenta segona del govern espanyol estarà en la recta final de la campanya a Alacant, fent costat al cap de llista d’Unides Podem-Esquerra Unida, i també assistirà, amb Joan Ribó, a un acte cívic organitzat per la Comissió Ciutat-Port eixa mateixa setmana.

La líder de Sumar no té, per ara, cap acte previst per a donar suport a Compromís, ja que en l’acte que coincidirà amb Ribó, el pròxim 25 de maig, l’alcaldable de la formació taronja per València no assisteix en qualitat de representant del partit.

Díaz estarà amb el candidat a la presidència per Unides Podem-Esquerra Unida, Héctor Illueca, el 24 de maig a Alacant. Finalment, sembla que Yolanda Díaz aparcarà les diferències que ha mantingut amb la direcció nacional d’Unides Podem i farà costat a Illueca.

La vicepresidenta segona del govern pretén amb el seu suport, segons ha declarat recentment, donar suport a aquelles formacions que permeten “garantir governs progressistes”.

Aquest pot ser el cas de la Comunitat Valenciana, on el 28 de maig està en joc un tercer Botànic, integrat a hores d’ara pel PSPV, Compromís i Unides Podem.

Pel que fa a Compromís, formació amb què Yolanda Díaz ha mostrat simpatia i viceversa, no hi ha cap dels díhuit actes de campanya del partit previstos en l’agenda de Díaz. Això sí, la líder de Sumar coincidirà amb un dels pesos del partit, l’actual alcalde de València, que opta a la reelecció en la formació taronja. 

Yolanda Díaz estarà pràcticament a totes les autonomies en campanya, tret de La Rioja, Canàries i Aragó, segons han apuntat fonts de Sumar. Des de la plataforma indiquen que, a pesar que Sumar no es presenta a aquestes eleccions, Díaz és conscient de la rellevància dels comicis, i per això s'implicarà per a ajudar les formacions progressistes a "consolidar" governs que han aconseguit avanços en drets i "impulsar" candidatures de confluència que puguen fer-ho en un futur pròxim, com indiquen des de la formació.

També et pot interessar

stats