Calviño es reuneix amb els bancs per a parlar de l’impost a la banca i la inclusió financera

Fonts de l'Executiu emmarquen la reunió en el "diàleg constant" que es manté des de la vicepresidència primera amb el sector financer 

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'economia, Nadia Calviño, durant la seua compareixença després de la reunió amb els agents socials
La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'economia, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu durant una compareixença / À Punt NTC

La vicepresidenta econòmica del govern, Nadia Calviño, es reuneix aquest divendres amb els representants de les principals entitats financeres i de les patronals del sector en la primera trobada després de l'anunci d'un impost a la banca.

Aquesta taxa, una de les anunciades pel president del govern espanyol per a mitigar l'impacte de la inflació, tindrà una duració de dos anys i pretén recaptar 1.500 milions anuals. Cal recordar que, igual que el que s'ha plantejat per a les energètiques, l’impost anirà dirigit a les empreses que facturen més de 1.000 milions d'euros a l'any.

Fonts de l'Executiu emmarquen la reunió d'aquest divendres en el "diàleg constant" que es manté des de la vicepresidència primera amb el sector financer i prova d'això és que l'orde del dia de la trobada inclou altres punts més enllà de l'impost a la banca.

A la cita estan convidats les patronals del sector, les principals entitats financeres i representants del Banc d'Espanya. En primer lloc, es parlarà sobre la situació macroeconòmica i les perspectives per a Espanya, un dia després que el Banc Central Europeu haja aprovat la seua pujada dels tipus d’interés, abans de donar pas al capítol de política econòmica.

A més, Calviño vol aprofitar la reunió per a parlar amb el sector sobre la inclusió financera, amb especial atenció al medi rural, just un dia després que els bancs anuncien un nou acord amb Correus per a facilitar l'accés a l'efectiu.

L'impost no agrada la banca

I, evidentment, es tocarà també l'impost a la banca en el qual està treballant el govern i que no ha agradat massa al sector. De fet, alguns representants de la banca ja han mostrat públicament la seua posició en contra d'aquest impost.

És el cas de la presidenta de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Alejandra Kindelán, que considera que la taxa "dificulta la capacitat dels bancs per a finançar-se" en el mercat i, per consegüent, la de donar crèdit a les famílies i empreses.

També el portaveu de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José Luis Martínez Campuzano, va criticar "la improvisació jurídica" d'aquest impost que "distorsiona el mercat" i l'Associació de Caixes i Bans (CECA) va assenyalar que és una mesura que "no contribueix a harmonitzar els règims fiscals" dins de la Unió Bancària.

També et pot interessar

stats