Els bous s'inclouran en el Bo Cultural Jove

La incorporació serà efectiva per als bous del 2022 que ja s’han concedit 

Imatge d'un espectacle taurí
Imatge d'un espectacle taurí / Alfonso de Tomás (Shutterstock)

El Ministeri de Cultura inclourà els espectacles taurins en el Bo Cultural Jove. Una modificació que s’aplicarà tant al bo que està ara en vigor, concedit el 2022, com en el que es concedirà el 2023, que s’està preparant ara. 

El ministre Miquel Iceta ha confirmat que el seu departament acatarà la decisió del Tribunal Suprem, que aquesta setmana va estimar el recurs de la Fundació Bou de Lídia contra el reial decret que estableix la regulació del bo cultural i que n’excloïa els bous.

El ministre ha assenyalat que el canvi es publicarà en els pròxims dies en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i després d'això els espectacles taurins s'incorporaran al bo “de forma immediata”. Iceta ha indicat que el Ministeri de Cultura es dirigirà a les entitats col·laboradores a l'efecte de compra d'entrades o als organitzadors d'espectacles taurins perquè, aquell que ho desitge, es puga incorporar al bo. Podran fer-ho tant en la convocatòria actual com en la que s'està treballant per al 2023, segons han afegit fonts del Ministeri.

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha recordat que el bo cultural va començar a distribuir-se el novembre passat i té una duració d'un any, per això l'actual bo de 400 euros per al 2022 podrà incorporar prompte aquests espectacles.

També et pot interessar

stats