Sánchez anuncia un bo cultural de 400 euros per a joves de 18 anys

Estarà destinat a la compra de llibres o activitats com anar al cine, al teatre o a concerts

Imatge d'arxiu de la Fira del llibre de València de 2018
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre de València / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a 2022 inclourà un bo cultural de 400 euros per a joves que complisquen els 18 anys. Estarà destinat, ha precisat, a la compra de llibres o assistència a activitats artístiques o culturals, per exemple el teatre, el cine o els concerts de música. 

La mesura l'ha avançada durant la roda de premsa a Eslovènia al final de la cimera Unió Europea-Balcans Occidentals. Segons ha dit el cap de l'executiu estatal, el que es pretén és continuar protegint els joves i alhora ajudar la indústria cultural del país. Estats com Itàlia o França ja ofereixen subvencions similars (amb quanties de 500 i 300 euros, respectivament). 

Sánchez ha destacat que volen continuar oferint a la població més jove ajudes per a l'emancipació i acostar-los a la cultura espanyola per a, "entre tots", tirar una mà a la indústria cultural, amb l'objectiu de crear un "cercle virtuós". El president espanyol considera que és una "mesura il·lusionant" que es compromet no sols amb els joves sinó amb una indústria "tan important" que ha patit amb la pandèmia.

Moments abans, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, deixava caure que el govern treballa en un bo cultural destinat als joves, en el marc de la negociació pressupostària que està finalitzant la coalició PSOE-Unides Podem. "Juntament amb el ministre Iceta estem definint l'Estatut de l'Artista, però en la negociació pressupostària hi ha una mesura molt rellevant perquè, per primera vegada, hi haurà un bo cultural destinat als joves i aquests dies en coneixeran les singularitats", ha avançat Díaz, sense donar més detalls.

Vora mig milió de joves poden beneficiar-se del bo cultural 

El bo cultural jove podria beneficiar l'any que ve aquasi mig milió de joves residents a Espanya, amb un cost d'uns 200 milions d'euros. Les ajudes estan destinades a joves que complisquen els 18 anys l'any que ve. 

Segons el padró, el dia 1 de gener de 2021 hi havia 489.587 joves de 16 anys empadronats a Espanya, segons han indicat fonts de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquests joves compliran 17 anys al llarg de 2021 i 18 anys al llarg de 2022.

També et pot interessar

stats