Els festivals de música valencians estaran inclosos en el bo cultural

La delegació del govern espanyol i Profest treballen en la difusió d'aquesta subvenció, de la qual es podran beneficiar vora 53.000 joves al territori

Un moment de l'actuació d'Izal en el Low Festival de Benidorm, aquest diumenge
Un moment de l'actuació d'Izal en el Low Festival de Benidorm, aquest diumenge / Manuel Lorenzo (Efe)

El bo cultural de 400 euros que ha posat en marxa el govern espanyol per a subvencionar productes i activitats artístiques i culturals cobrirà els grans festivals de música celebrats a la Comunitat Valenciana. Ho han acordat aquest dilluns en una reunió la delegada de l'executiu estatal en aquesta autonomia, Pilar Bernabé, i el president de l'Associació de Promotors de Grans Festivals de la Comunitat Valenciana (Profest), David Sánchez Sotillos.

Ambdós representants han mantingut una reunió de coordinació, segons ha informat en un comunicat la delegació del govern espanyol, per a abordar mesures de difusió del bo cultural en aquests multitudinaris esdeveniments, que es consideraran arts escèniques i se sumaran a la base de dades del Ministeri de Cultura i Esport per tal d'adherir-se a la iniciativa.

Es tracta d'una ajuda de 400 euros, de la qual podran beneficiar-se quasi 53.000 joves valencians i valencianes que enguany compleixen díhuit anys —nascuts el 2004—, per a gaudir productes i serveis culturals. Pot sol·licitar-se fins al 15 d'octubre i, entre les activitats que cobreix destaquen cinema, teatre, òpera, llibres, premsa, museus, dansa, música, festivals, videojocs o pel·lícules i sèries en línia. Les empreses i entitats que ofereixen tots aquests productes han d'estar adherides al programa per tal de poder-se incloure en les ajudes. A hores d'ara, ja se n'han sumat vora 600.

Bernabé ha subratllat que el bo cultural suposa "un suport decidit del Govern d'Espanya" a un sector "especialment danyat i afectat per la pandèmia i les mesures sanitàries". Però també es vol "consolidar ciutadanes i ciutadans que incorporen el gaudi de la cultura com a un hàbit més en la seua vida adulta", ha afegit.

Com demanar-lo

Abans d'iniciar la sol·licitud, cal donar-se d'alta en el certificat digital o utilitzar el sistema d'autenticació cl@ve. Posteriorment, la persona beneficiària s'ha d'inscriure en el web del bo cultural jove i aportar les dades personals. L'últim pas és triar els productes que es volen consumir al llarg d'un any (des de la data d'alta).

El bo funciona amb una targeta de prepagament que emetrà Correus i que els i les usuàries podran tindre de manera virtual en el mòbil o de manera física. Podrà recollir-se en qualsevol oficina postal d'Espanya. Amb aquesta targeta es podrà gaudir d'experiències i productes culturals amb la següent distribució:

  • 100 euros per a productes físics, com ara llibres, premsa o discos.
  • 100 euros per a productes digitals: premsa digital, pòdcasts, videojocs en línia...
  • 200 euros per a arts escèniques i espectacles: teatre, òpera, cinema, concerts, dansa, museus, festivals...

També et pot interessar

stats